Miksi SM-liiga päätettiin nyt avata? Heikki Hiltuselta asiaan suora vastaus

Moni on odottanut pitkään, että jääkiekon kotimainen pääsarja eli SM-liiga avaa ovensa. Sarja on ollut suljettuna keväästä 2013 lähtien. Tämän jälkeen Liigaan on voinut nousta vain kabinettipäätöksen turvin. SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen vastasi suoraan siihen, miksi Liiga päätettiin nyt avata. 

Liigan yhtiökokous päätti torstaina, että sarjaan voi karsia keväästä 2025 lähtien. Tämän jälkeen karsintoja on tarkoitus järjestää vuosittaisella syklillä.

Mikä muuttui? Miksi SM-liigan ovet avattiin nyt?

– Olemme huomioineet sen, että Liigan on aika muuttua ja mennä eteenpäin. Meillä on vahva pyrkimys kehittää suomalaista huippukiekkoa eteenpäin ja tällä ratkaisulla palautamme urheilullisen nousun ja draaman myös sinne sarjan alapään puolelle. Uskon, että koko liigayhteisö tunnistaa ja tiedostaa tilanteen, ettemme voi jäädä tuleen makaamaan, vaan on hyvä tehdä rohkeita päätöksiä. Usein rohkeat päätökset parantavat asiaa, vaikka ne saattavatkin olla vaikeita päätöksiä, SM-liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen totesi. 

Hiltusen mukaan torstain yhtiökokouksessa asiasta käytiin ”ammattimainen keskustelu”, missä ”tunteet eivät räiskyneet”. 

– Olimme lopulta hyvin yksimielisiä päätöksestä, kun sen yksityiskohdat saatiin viilattua kuntoon, Hiltunen kertoi. 

Hiltusen mukaan yhtiökokouksessa käytiin läpi erilaisia skenaarioita ja vaihtoehtomalleja.

– Puhuttiin niin 14, 15 kuin 16 joukkueen sarjasta. Lopulta päädyimme tällaiseen ratkaisuun.

Liiga kertoi, että jatkossa sarjassa voi pelata maksimissaan 16 joukkuetta. 

Nyt SM-liiga jatkaa työtä, missä se pureutuu muun muassa karsintojen yksityiskohtiin. Sen lisäksi nykyiseen liigalisenssiin aiotaan tehdä tarkennuksia, joilla varmistetaan se, että lisenssiehdot ovat ajan tasalla. Tämän lisäksi Liiga aikoo käydä keskusteluja sekä pelaajayhdistyksen että Mestistä operoivan Jääkiekkoliiton kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat