Miljardöörin ökyjahti herättää huomiota Suomessa – Fia yllättyi näystä Hangon satamassa

Hulppea Vive la Vie -luksusjahti bongattiin viikonloppuna Hangon Länsisatamassa.

Hangon Länsisatamassa nähtiin sunnuntaina hulppea, noin 80 miljoonaa dollaria eli noin 73 miljoonaa euroa maksava, Vive la Vie -luksusjahti.

Superyacht-sivuston mukaan arviolta 60 metriä pitkän ja 11 metriä leveän jahdin omistaa lääkeyhtiö Ypsomed Selfcare Solutionsin omistaja, sveitsiläismiljardööri Wilhelm "Willy" Michel.

Caymansaarten lipun alla seilaava jahti on nähty aiemmin tänä kesänä myös ainakin Raumalla, Turussa sekä Maarianhaminassa.

Hangon Länsisataman kautta kulkeva rahti on lähinnä paperin vientiä, autojen tuontia sekä traileri- ja konttiliikennettä.

"Yllättävä näky"

Hangossa asuva Fia kertoo MTV Uutisille, että Länsisatamassa ei usein näy yksityishenkilöiden aluksia ja arvelee, että jahti ei ole todennäköisesti vain mahtunut tavalliseen laituriin.

Hangossa näkyy Fian mukaan luksusveneitä, mutta tämän kokoluokan jahteja ei siellä juurikaan näy.

– Olihan se aika yllättävä näky kun oltiin kymmeneltä illalla ajelemassa, ja yhtäkkiä silmäkulmaan tarttui tuollainen superiso luksusalus.

Vive la Vie on rakennettu vuonna 2009, ja sen on suunnitellut ikonisista aluksista tunnettu norjalainen laivasuunnittelija Espen Oeino.

Vuonna 2009 valmistuneeseen luksusjahtiin mahtuu 18 hengen miehistö ja sen kuuteen hyttiin 12 vierasta. 

Jahdissa on myös esimerkiksi vaaleanpunainen lastenhuone sekä krokotiilinnahkaelementeillä koristettu ruokasali, joka voidaan muuttaa myös tanssilattiaksi.

Avoimen Marine Traffic -merenkulkusivuston mukaan jahti on sittemmin lähtenyt Hangosta ja oli tiistaina iltapäivällä lähellä Porkkalan saaristoa.

Sosiaalisessa mediassa olevien kommenttien ja kuvien perusteella jahti on nähty kulkemassa tiistaina myös muun muassa Inkoon Barösundissa.

Juttua korjattu 7.8 kello 10.07: Jutussa oli aiemmin virheellisesti kirjoitettu Bärösundissa, oikea muoto on Barösundissa.

Lue myös:

    Uusimmat