Miljoonasiirto maaliin! Huuhkajien huippulupaus legendaariseen brittiseuraan

Huuhkajien maalivahti Viljami Sinisalo siirtyy Englannin Valioliiga-seura Aston Villasta skotlantilaisen Celtic FC:n riveihin. MTV Urheilun tietojen mukaan sopimus on allekirjoitettu ja lääkärintarkastus suoritettu.

MTV Urheilu uutisoi toukokuussa, että Skotlannin suurseura valmistelisi Sinisalosta tarjousta. 22-vuotias suomalaisvahti herätti kesän aikana vahvaa kiinnostusta myös Englannin Mestaruussarjassa.

Nyt siirrosta Skotlantiin on päästy sopuun ja viisivuotinen sopimus julkistetaan pian. Brittimedian mukaan Celtic maksaa Aston Villalle miljoonan punnan, eli vajaan 1,2 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Sinisalo pelasi viime kaudella loistavan lainakauden Exeter Cityn maalilla Englannin Ykkösliigassa. Sinisalo piti 13 nollapeliä 45 sarjaottelussa, sekä yhden neljässä Liigacupin ottelussa.

Hänen sopimuksensa Aston Villan kanssa oli kuitenkin tulossa vuoden kuluttua umpeen ja siirto muualle näytti pitkään todenäköisimmältä vaihtoehdolta.

Lehtitietojen mukaan Celtic on myös hankkimassa Tanskan 37-vuotiaan kapteenin Kasper Schmeichelin lyhyemmällä sopimuksella tolppiensa väliin. Celtic menetti viime kauden jälkeen ykkösvahtinsa Joe Hartin, joka jäi eläkkeelle 37 vuoden ikäisenä.

Teemu Pukki on edellinen suomalaispelaaja, joka on edustanut Celticiä. Huuhkajien tähtihyökkääjä edusti Celticiä 38 ottelun verran ja teki siellä yhdeksän maalia vuosina 2013-15.

Lue myös:

    Uusimmat