MTV Urheilun tiedot: HJK-tähti hylkäsi MLS:n – siirtyy isolla rahalla Skotlantiin

Helsingin Jalkapalloklubin tähtihyökkääjä Topi Keskinen siirtyy Skotlannin pääsarjaseura Aberdeeniin, joka tavoitteli pelaajaa myös tammikuun siirtoikkunassa. MTV Urheilun tietojen mukaan siirtosumma on hieman yli miljoona euroa.

Keskisen, 21, on pitkään odotettu lähtevän HJK:sta tämän kesän aikana. MTV Urheilu uutisoi heinäkuun alussa, että miljoonasiirto tulisi ajankohtaiseksi ensimmäisten eurokarsintapelien jälkeen.

MTV Urheilun tietojen mukaan HJK sai Keskisestä tarjouksen myös MLS:stä. Pelaajan päätös oli kuitenkin jäädä Eurooppaan, missä kiinnostusta ilmeni laajalti etenkin Britteinsaarilla.

Englannin Mestaruussarja-seura Blackburn teki pelaajasta tarjouksen tammikuun siirtoikkunassa, minkä lisäksi Middlesbrough, Sunderland sekä useampi italialaisseura osoittivat kiinnostuksensa Keskistä kohtaan kesän aikana.

Skottilehti Daily Record kertoi perjantaina, että Abderdeen on lähellä päästä yhteisymmärrykseen Keskisen hankinnasta. Myös Helsingin Sanomat kertoi Keskisen siirtyvän Aberdeeniin.

Keskinen harjoitteli vielä perjantaina HJK:n kanssa, mutta matkustaa lähipäivien aikana Skotlantiin allekirjoittamaan sopimuksensa ja suorittamaan lääkärintarkastukensa Aberdeenin kanssa.

Keskinen pelasi tällä kaudella 17 ottelua Veikkausliigassa. Nopeajalkainen laitahyökkääjä maalasi kuudesti ja antoi kolme maalisyöttöä. Keskinen ei kuulunut enää viimeiseen kahteen peliin HJK:n kokoonpanoon.

Keskinen on pelannut kahdeksan kertaa Pikkuhuuhkajien riveissä ja tehnyt kaksi maalia. Hän siirtyi HJK:n riveihin Mikkelin Palloilijoista tammikuussa 2023.

Ruotsalaisen Jimmy Thelinin luotsaama Aberdeen avasi Skotlannin pääsarjakautensa 2–1-voitolla St. Johnstonesta. Joukkueessa pelaa myös Suomen maajoukkuepuolustaja Richard Jensen.

Aiemmin tänä kesänä Huuhkajat-maalivahti Viljami Sinisalo siirtyi myös Skotlantiin, kun hän allekirjoitti viisivuotisen sopimuksen Celticin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat