Milloin päänsäryn vuoksi lääkäriin? Neurologi vastaa

mies_päänsärky
Liiallinen päänsärkylääkkeiden käyttö voi aiheuttaa lääkepäänsärkyä. Kuvituskuva.Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press
Julkaistu 03.06.2015 19:27

Annimari Pasanen

annimari.pasanen(at)mtv.fi

Päänsärky on varsin tavallinen oire, joka tulee ja menee. Mutta milloin sen vuoksi pitäisi suunnata lääkäriin?

Neurologian erikoislääkäri Markus Färkkilä suosittelee hakeutumaan päänsäryn vuoksi lääkäriin, jos säryn yhteydessä ilmenee muita poikkeavia oireita, kuten puutumista, näköhäiriöitä tai ylipäätään jotain lisäoireita.

– Yksi hyvä syy on tietenkin myös se, että jos päänsärky on niin kova, että siihen täytyy joka kerta ottaa paljon lääkkeitä eikä se meinaa parantua niilläkään. Silloin on hyvä käydä lääkärissä, että saisi oikean päänsärkydiagnoosin ja oikeat lääkkeet.

Färkkilä muistuttaakin päänsäryn olevan vain oire, ja että sen syy tulisi aina selvittää. Mikäli taustalla oleva mahdollinen tauti hoidetaan, voi koko päänsärystä päästä eroon.

Myös päänsärkyyn syötävien lääkkeiden määrää tulisi Färkkilän mukaan mieluusti tarkkailla. Särkylääkkeiden syöntiin kun voi liittyä myös lääkepäänsärkyä.

– Ihan tavallisiinkin päänsärkyyn käytettäviin lääkkeisiin voi iskeä päänsärkypotilaalla riippuvuus. Jos lääkekulutus rupeaa kasvamaan, on syytä lähteä lääkäriin selvittämään mistä särky johtuu, ja että voisiko sille tehdä jotain muuta kuin vain syödä joka päivä lääkkeitä.

Tuoreimmat aiheesta

Päänsärky