Minne jäi HIFK:n superketju? Antti Pennaselta ja Jere Lehtiseltä mystisiä kommentteja

HIFK-tähdet eivät mukana Leijonissa – näin päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ensivalintojaan 1:19
HIFK-tähdet eivät mukana Leijonissa – näin päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi ensivalintojaan

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen kauden ensimmäinen ryhmitys julkaistiin maanantaina. Leijonien Karjala-turnauksen joukkueessa huomio kiinnittyi kolmeen puuttuvaan nimeen. Minne jäi koko HIFK:n superketju?

Leijonien Karjala-turnauksen joukkue rakentuu pitkälti Sveitsissä ja Ruotsissa pelaavista pelaajista. Liigasta mukana on vain viisi pelaaja, joista kolme tulee Tapparasta.

Kaikista yllättävin seikka liittyi siihen, ettei mukana ollut yhtäkään HIFK:n superketjun jäsentä.

HIFK:n ykkösvitja on ollut liigasyksyn ilmiö. Ketjun sentteri Jori Lehterä on nakuttanut 19 ottelussa peräti 34 (5+29) pistettä. Ketjun toinen laituri Iiro Pakarinen on paukuttanut 19 ottelussa 22 maalia ja 26 pistettä.

Ketjun kolmas lenkki Kristian Vesalainen on ollut yhtä tavalla väkevästi mukana ilotulituksessa (19 ottelua, 11+14=25).

– Taustalla on erinäköisiä syitä. En voi mennä heidän juttuihinsa sen enempää. He ovat pelanneet hyvin kolmikkona, Leijonien GM Jere Lehtinen totesi Lehterän, Pakarisen ja Vesalaisen puuttumisesta.

Leijonien tuore päävalmentaja Antti Pennanen vahvisti, että Suomen maajoukkueen johtoryhmä on käynyt keskusteluja myös nyt sivussa olevien HIFK-jäsenten kanssa.

– Maajoukkue kiinnostaa ja he ovat meille maajoukkueen kannalta kiinnostavia pelaajia. Olemme käyneet keskusteluja myös (Sakari) Mannisen, (Teemu) Hartikaisen ja (Sami) Vatasen kanssa. He ovat meidän kannaltamme kiinnostavia pelaajia ja heitä kiinnostaa maajoukkue.

– Enempää en voi sanoa, Pennanen totesi mystisesti.

Leijonien GM Lehtinen kiistää suorilta käsin sen, että HIFK olisi millään tavalla kieltänyt maajoukkuetta valitsemasta tehokolmikkoaan mukaan Karjala-turnaukseen.

– Ei, ei. Kukaan ei ole kieltänyt. Ei Suomessa eikä ulkomailla, Lehtinen täräyttää napakasti.

– Ei ole tullut tuollaista tilannetta vastaan, Lehtinen jatkaa yleisellä tasolla "seurakäskyistä".

– Katsotaan tässä, kun kausi menee eteenpäin, että missä mennään, Lehtinen tyytyy toteamaan. 

Lue myös:

    Uusimmat