Missio-kilpailu jää tauolle – Mirella Merivirta ja Veronika Wirtanen valottavat vaikean päätöksen taustoja: "Se ei voi mennä niin"

Missio-kisan omistaja Veronika Wirtanen kertoo tulevaisuudenhaaveistaan: "Haluan, että lapseni katsoo ja sanoo, että hitsiläinen, onpas mulla kova äiti" 4:25
Katso myös: Missio-kisan omistaja Veronika Wirtanen kertoo tulevaisuudenhaaveistaan: "Haluan, että lapseni katsoo ja sanoo, että hitsiläinen, onpas mulla kova äiti"

Missio-kilpailussa puhaltavat uudet tuulet. Kisaa luotsaavat Mirella Merivirta ja Veronika Wirtanen kertovat MTV:lle, mitä on luvassa.

Mirella Merivirran ja Veronika Wirtasen luotsaama, naisten uran kehittämiseen ja yritystoiminnan rakentamiseen keskittyvä Missio-kilpailu tulee kokemaan muutoksia.

Tämän vuoden Missio-kilpailijat julkistettiin tiistaina 1. lokakuuta, ja kymmenen kilpailijan joukosta valitaan voittaja 8. marraskuuta.

Aiemmin Miss Helsinki -nimellä tunnettu kilpailu koki brändiuudistuksen vuonna 2022, jolloin sen konsepti vaihtui yrittäjyys- ja bisneskilpailuun. Viime vuonna kilpailusta karistettiin vähäkin vanha pois, ja nykyisin kyseessä puhtaasti bisneskilpailu, jossa misseydellä ei ole Merivirran ja Wirtasen mukaan minkäänlaista merkitystä.

Nyt Merivirta ja Wirtanen kertovat MTV Uutisille, että Missio-kilpailu jää ensi vuonna tauolle. 

– Tämän kauden jälkeen hiljennymme hetkeksi, ja seuraavan kerran kun kuullaan, niin Missio pyörii toivottavasti television puolella, Merivirta valottaa MTV:lle.

– Haluamme tehdä tästä paljon isomman jutun, ja sen vuoksi siirrymme tv:n puolelle, Wirtanen komppaa.

Kaksikko kertoo, että heillä on ollut alusta saakka tavoitteena luoda Missio-kilpailusta tv-sarja, joka tulisi reaaliajassa ulos ja jonka finaali esitettäisiin suorana lähetyksenä.

Merivirta ja Wirtanen toteavat Mission olevan bisneskilpailu, mutta myös viihdeformaatti.

– Se on aina ollut ja tulee aina olemaan, ja sen takia teemme myös viihdetelevisiosarjaa, Wirtanen sanoo. 

Missio-kilpailun vetäydyttyä tauolle on Merivirralla ja Wirtasella tiedossa hiljaista työskentelyä. Kaksikon tavoitteena on, että paluu tapahtuu aikanaan rytinällä ja isosti. 

– Se on meidän tapamme tehdä asioita. Emme tee mitään puoliväliä, vaan jos teemme, niin teemme täysillä, Wirtanen sanoo.

Muutoksia myös tänä vuonna

Osallistujien matkaa Missio-kilpailussa voi tänäkin vuonna seurata sarjan muodossa. Sarja ilmestyy Youtubessa, ja uusi jakso julkaistaan kerran viikossa sunnuntaisin. Kilpailun finaali nähdään suorana lähetyksenä.

Merivirran ja Wirtasen mukaan kilpailijat kuvaavat tällä kaudella omaa elämäänsä, yrittäjyyttään sekä kilpailutaivaltaan Iholla-ohjelman tyylisesti.

– Tulemme näkemään kaikenlaisia tunnereaktioita. Sarjassamme nähdään romahduksia, selkään puukotusta, yksi tosi ikävä sairaskohtaus, tuhansien eurojen myyntejä ja tosi paljon rohkeita peliliikkeitä, joita he tekevät julkisesti, kaksikko kertoo.

Viime vuonna Missio-kilpailijat valmistelivat kisan aikana yrityksiään ja pistivät ne pystyyn, mutta tänä vuonna kilpailuun valikoitui Merivirran ja Wirtasen mukaan naisia, joilla joko oli jo yritys tai joilta löytyi todella hyvä bisnesidea, jota lähteä heti toteuttamaan. Missio-kilpailussa kisataan siitä, kuka saa omalle yritykselleen suurimman rahallisen kasvun ja kenessä nähdään suurin kehitys ja kasvu yrittäjänä. 

– Kaikki aloittavat samasta siten, että he kasvattavat itselleen kunnon myyntiä koko kilpailukauden ajan, Wirtanen sanoo.

– Tämän vuoden Missio-kilpailijat valittiin tammikuun lopussa, ja he ovat saaneet kuukausittain ohjausta kilpailua varten, jotta he olivat samalla viivalla, kun kilpailu alkoi 1. syyskuuta, Merivirta säestää.

Merivirta ja Wirtanen sanovat, että kilpailijoita tullaan arvioimaan tiukasti. 

– Olemme Veronikan kanssa todella välittäviä, lämpimiä ja positiivisia ihmisiä, mutta sarjassa olemme ihan toisenlaisia. Heittäydymme mentoreina todella tiukkaan ja ehkä jopa vähän julmaan rooliin, Merivirta sanoo.

"Nyt on tehtävä järkeviä peliliikkeitä"

Merivirta ja Wirtanen ovat molemmat sitä mieltä, että Missio-kilpailun tauko tekee heille hyvää. Siitä huolimatta he kuvailevat kilpailun olevan heille kuin oma lapsi, josta on ollut vaikea hellittää otetta.

Päätöstä piti pureskella pitkään, vaikkeivat he kilpailusta luovukaan. 

– On pakko kuunnella omaa intuitiota. Tarvitsemme tähän enemmän tiimiä. Olemme antaneet sielumme tälle ja uhranneet omasta elämästämme tätä tehdessä ihan hirveästi. Olemme välillä unohtaneet itsemme, joten nyt on tehtävä järkeviä peliliikkeitä, Merivirta sanoo.

– Vaikka meillä on tiimi, niin olemme tässä kahdestaan. Suunnittelemme, mietimme, käsikirjoitamme, kuvaamme... Se on aika helvetin iso projekti, eivätkä ihmiset välttämättä näe sitä, vaan luulevat, että meillä on apuja. Lopulta me olemme kuitenkin ne, jotka tekevät tätä juttua, Wirtanen jatkaa. 

Kaksikon mukaan kilpailun järjestämisessä on valtavat paineet. He kertovat haluavansa keskittyä nyt myös omaan elämäänsä. 

– Nyt, kun minulla on elämässäni muutakin sisältöä, uusi suhde sekä tärkeitä ihmisiä, olen havahtunut siihen, ettei elämä voi olla pelkkää työtä. Viime jouluaattonakin tein kotona yksin Missio-töitä. Se ei voi mennä niin. Ne hetket pistävät minut tosi surulliseksi. Nyt varsinkin, kun minulla on uusi suhde, haluan vaalia ja varjella sitä sekä omaa perhettäni ja ystäviäni, Merivirta sanoo.

– Loppujen lopuksi se on onnellisuutta, Wirtanen lisää.

Lue myös:

    Uusimmat