Mitä MM-rallitähdelle tapahtui? Nyt tärähti säälimätön tuomio – "Täysin anteeksiantamatonta"

Asiantuntijat avasivat Ogierin ulosajon taustoja – Neuvillelle valtavat kehut unelmaviikonlopusta 5:28
Asiantuntijat avasivat Ogierin ulosajon taustoja – Neuvillelle valtavat kehut unelmaviikonlopusta.

Elfyn Evansin viimeaikaiset suoritukset ovat vauhdittaneet mestaruuksiin tottuneen Toyotan alamäkeä rallin MM-sarjassa. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

MM-sarjassa kolmesti kakkospaikalle sijoittunut ja viime kaudella Kalle Rovanperääkin haastanut Evans on ollut kuluvalla sesongilla vaisu. Brittikuski jäi Suomessa elokuun alussa pisteittä ja Kreikastakin saaliiksi jäi vain kahdeksan MM-pistettä. 

Samalla hän putosi kuljettajien maailmanmestaruustaistosta, ja Toyota on jäänyt vaille tärkeitä pisteitä kilpailussa Hyundaita vastaan. Nyt korealaistiimin johto on jo 35 pistettä.  

Evansilla oli Suomessa ja Kreikassa myös teknisiä huolia, mutta lisäksi omat ajovirheet vesittivät mahdolliset korjausliikkeet sunnuntaisin. Tämä hämmästytti MTV Urheilun asiantuntijaa Riku Tahkoa, kun hän summasi Kreikan MM-rallin satoa sunnuntaina. 

– Se on mielestäni täysin anteeksiantamatonta. (Sébastien)Ogier ei saanut minkäänlaista tukea tallikavereilta taistelussa Hyundaita vastaan, ja Evans ei pysty pitämään edes sitä valmiiksi hieman medium-tasoaan tällä hetkellä. 

– Hän sortuu aivan erikoisiin virheisiin koko ajan. Kun hän olisi voinut ajaa vielä supersunnuntaipisteistä, niin hän (ajoi) aivan terveisiä koko päivän, Tahko summasi. 

Kuuntele Tahkon ja Jari Ketomaan analyysit Ogierin, Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin esityksistä Kreikassa yllä olevalta videolta. Alla puolestaan Evansin auton kaataminen lauantain erikoiskokeella. 

Elfyn Evansin Toyota pyörähti katolleen: "Työntäkää!" 2:03
Elfyn Evansin Toyota pyörähti katolleen: "Työntäkää!"

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat