Mitä oikeasti tapahtuu, kun penis murtuu?

Peniksen murtuma on tyypillinen yhdyntävamma. Kun penis murtuu, tulee paisuvaiskudoksen valkokalvoon repeämä. Paisuvaiskudoksella on tärkeä tehtävä erektiossa. 

Anatomian instituutti (the Institute of Human Anatomy) kertoo YouTubeen lataamallaan opetusvideolla, mitä penikselle tapahtuu, kun se murtuu.

Vaikka peniksessä ei ole luuta, voi se silti murtua. Peniksen murtumasta puhutaan, kun paisuvaisen valkokalvoon tulee repeämä, kertoo New York Post.

Paisuvainen koostuu paisuvaiskudoksesta, jolla on merkittävä rooli erektiossa. 

Kun peniksellinen kiihottuu, virtaa paisuvaiskudokseen verta, jonka seurauksena penis jäykistyy eli erektoituu. Erektiossa paisuvaiskudoksen valkokalvo venyy ja ohenee kahdesta millimetristä 0,25–0,5 millimetrin paksuiseksi, mikä tekee siitä alttiimman murtumille, kertoo Duodecim.

Siksi peniksen murtumat liittyvät useimmiten yhdyntään tai itsetyydytykseen.

Murtuman tapahtuessa peniksestä voi kuulua napsahdus ja yleensä erektio lopahtaa samoin tein. Penis voi olla turvonnut ja violetin värinen. 

Näissä asennoissa murtuma tulee todennäköisimmin

Yhdysvaltain Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen mukaan suurin osa peniksen murtumista on tapahtunut joko ratsastusasennossa, jossa nainen istuu miehen päällä tai niin sanotussa doggy style -asennossa, jossa nainen on konttausasennossa ja mies hänen takanaan.

Penismurtumat tapahtuvat, kun penis osuu liikkumattomaan tai joustamattomaan kehon osaan ja taipuu, kertoo New York Post.

Murtuman riskiä lisäävät epätavalliset tai akrobaattiset seksiasennot. Anatomian asiantuntijan Jonathan Bennionin mukaan niihin tulisikin suhtautua varoen.

Murtuma ei synny ilman voimaa tai nopeaa vääntöä.

Leikkaushoito

Penisten murtumia hoidetaan kirurgisesti leikkaamalla peniksen varsi auki ja ompelemalla revennyt kudos takaisin yhteen, kertoo New York Post.

Leikkauksella pyritään varmistamaan virtsaputken ja erektion normaali toiminta jatkossa.

Jos murtumaa ei hoida, voi penis jäädä pysyvästi virheasentoon, virtsaaminen hankaloitua ja erektiot voivat olla kivuliaita.

Katso myös video: Näitä seksileluja miehet ostavat eniten

Keinovaginoita ja masturbaattoreita – tällaisia seksileluja miehet ostavat 5:38
Millainen on "Elsa Jean" keinovagina ja miksi sitä ostetaan eniten? Seksimyytit-sarjassa esitellään suosituimmat miesten lelut.

Lue myös:

    Uusimmat