Miten Suomen talous pääsee jaloilleen koronakriisin jälkeen? "Onko sillä niin väliä, onko velkaa 100 vai 150 miljardia?"

20:38img
Julkaistu 03.04.2020 13:37
Toimittajan kuva

Sanna Pietiläinen

sanna.pietilainen@mtv.fi

Näyttelijä ja koomikko Joonas Nordman arveli Pöllöraadissa, että suhde valtionvelkaan tulee koronakriisin takia muuttumaan. – Varmasti on ihmisiä, jotka tajuavat, että velkaa ei ikinä tulla maksamaan takaisin.

MTV:n uutisaamun Pöllöraati tarttui aamulla yhteen vaikeimmista kysymyksistä tällä hetkellä: miten Suomi pääsee koronakriisistä eteenpäin. Raadissa sivuttiin myös muun muassa sitä, miten kovalta Ruotsin koronalinja näyttää ja pohdittiin, että ehkä Suomi tullaan jälkikäteen muistamaan humaanimmasta suhtautumisestaan taudin hillitsemiseen. Katso koko keskustelu videolta.

Pöllöraadin jäsenet olivat yhtä mieltä siitä, että yrittäjille tulee suunnata lisää tukia. MTV Uutisten politiikan ja talouden erikoistoimittaja Antonia Berg muistutti, että hallitukselta odotetaan niin sanottua exit-linjausta.

– Kysymys on, että miten tästä lähdetään rakentamaan yhteiskuntaa koronakriisin jälkeen. Se on täysi kysymysmerkki: minkälainen yhteiskunta tästä tulee, Berg sanoi.

Näyttelijä ja pitkän linjan toimittaja Joonas Nordman sanoi, että nyt tarvitaan pitkän linjan suunnitelmia.

–  Tarvittaisiin monen vuoden suunnitelma siitä, mitä kaikkia toimia on tulossa. Varmasti monenlaista on tulossa, muun muassa yhteisöverojen laskua ja työnantajamaksujen alentamista, Nordman sanoi.

Nordman arveli myös, että suhde valtionvelkaan tulee muuttumaan.

– Velkaa ollaan valmiita ottamaan hädässä, ja niin pitää ollakin. Ehkä useat tahot ja ihmiset  ymmärtävät myös, että se on velkaa, mitä ei tulla koskaan maksamaan pois. En ole ylipäätään velan ottamisen kannalla, mutta onko sillä niin suurta merkitystä, onko velka 100 miljardia vai 150 miljardia, jos sillä saadaan yhteiskunta pelastettua, Nordman pohdiskeli.

Tuoreimmat aiheesta

Koronavirus