MM-rallikuskille karvas keskeytys – ei päässyt takaisin huoltoon

Martins Sesks ongelmissa: M-Sportin latvialaiskuski kolhi autoaan 1:44
Tämä episodi johti Martins Sesksin keskeytykseen – vauhtia oli liikaa.

M-Sport Fordin Martins Sesks on keskeyttänyt Chilen MM-rallin. Latvialaiskuljettaja ei pystynyt ajamaan kolmannen erikoiskokeen jälkeistä siirtymätaivalta huoltoon rengasrikkojen runtelemalla autollaan.

Ilman hybridiyksikköä ajanut Sesks rymäytti kolmannella erikoiskokeella liian kovalla tilannenopeudella penkkaan tien vasemmalle puolelle. Hän pysähtyi kartanlukija Renars Francisin kanssa vaihtamaan vasenta eturengasta ja jatkoi sitten pätkän maaliin hitaammalla vauhdilla.

Rytäkässä ei kuitenkaan pelkästään rikkoutunut vasen eturengas, vaan myös vasen takapyörä puhkesi. Ongelmana oli, että Sesksillä oli vain yksi vararengas.

Kolmatta Rally1-osakilpailuaan kaasutellut latvialainen yritti ajaa perjantain aamupäivän päättäneen kolmannen pätkän jälkeen takaisin huoltoon, mutta joutui jättämään leikin kesken.

– Meillä oli vain yksi vararengas. Tämä oli valitettavaa, penkkoja aika teräviksi kuvaillut Sesks sanoi DirtFish-sivustolle.

Katso Sesksin keskeytykseen johtanut tilanne ylälaidan videolta.

Tallipomon toive jäi haaveeksi

Jos Sesksillä olisi ollut toinenkin vararengas, hän olisi voinut jatkaa rallia. Se ei kuitenkaan tuntunut optimistrategialta.

– Rikkoutumisriski on täällä hyvin alhainen. Kärsimme kokemuksista liukkaissa paikoissa. Muutama mutka ennen sitä oli todella sileää ja mukavaa, ja sitten tuli näitä kiviä.

– Tämä ei tietenkään ole kivoin tapa oppia, mutta niin kauan kuin kaikki on yhtenä kappaleena, olemme ok.

Lauantaina kilpailuun uudelleen hyppäävä Sesks kertoi, että nyt hän tietää, että hänen täytyy kirjata huomista varten ylös liukkaat paikat.

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener oli sanonut Sesksille ennen rallia, että hän ei halua nähdä virheitä, vaan kokonaisen rallin. Haaveeksi jäi.

Sesks oli aiemmissa MM-ralleissaan väläytellyt nopeudellaan. Hänellä on tältä kaudelta Rally1-kisoista vyöllään sijat 5 ja 7.

Lue myös:

    Uusimmat