MTV Berliinissä: Nämä aiheet korostuvat Stubbin Saksan-vierailulla

Presidentti Stubb piti puheen Pohjoismaiden Berliinin-suurlähetystöjen 25-vuotisjuhlassa.

Presidentti Alexander Stubb puhui maanantaina Pohjoismaiden Berliinin-suurlähetystöjen 25-vuotisjuhlassa. Stubb on kaksipäiväisellä vierailulla Saksassa yhdessä puolisonsa Suzanne Innes-Stubbin kanssa.

Paikalla juhlassa olivat muun muassa Tanskan uusi kuningaspari, Norjan ja Ruotsin kuninkaalliset, Islannin presidentti, sekä maiden ulkoministerit.

MTV Uutisten avustava toimittaja Anna Saraste on seurannut presidenttiparin vierailua paikan päällä Berliinissä. Juhlinnan lisäksi päivän aikana on saatu myös poliittisia viestejä.

– Puheissa korostui juuri tuo pohjoismainen yhteistyö ja Pohjoismaissa tapahtuvat innovaatiot, mutta kaikki puhujat puhuivat myös Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan, yhteisestä puolustuksesta ja turvallisuudesta.

Saraste kertoo, että juuri nämä asiat yhdistävät syvästi Pohjoismaita. Viisi pohjoismaista ulkoministeriä, sekä Saksan ulkoministeri pitivät tiedotustilaisuuden, jossa korostettiin Ukrainan tukemista ja sitä, ettei rauhaa saavuteta luovuttamalla maa-alueita Venäjälle.

Presidentti Stubbin vierailu jatkuu huomenna tiistaina, jolloin hän tapaa muun muassa Saksan entisen liittokanslerin Angela Merkelin sekä istuvan liittokanslerin Olaf Scholzin.

Katso yllä olevalta videolta, mistä muista aiheista Berliinissä on keskusteltu.

Lue myös:

    Uusimmat