Presidentti Stubb jatkaa valtiovierailua Norjassa – keskustelee pääministeri Stören kanssa

Presidentti Alexander Stubbin valtiovierailu jatkuu tänään Norjassa politiikan sävyttämänä. Stubb tapaa Oslossa Norjan pääministerin Jonas Gahr Stören.

Aamulla Stubb piti luennon ja osallistui keskusteluun ulko- ja turvallisuuspolitiikasta BI Norwegian Business School -kauppakorkeakoulussa. Myöhemmin tiiviissä ohjelmassa on myös norjalais-suomalainen elinkeinoelämän seminaari.

Suzanne Innes-Stubbin ohjelmassa on vierailu Vigeland-museossa yhdessä kuningatar Sonjan kanssa.

Illalla presidentti järjestää puolisonsa kanssa kiitosvastaanoton Norjan kuningasperheelle Nobelin rauhankeskuksessa.

Valtiovierailu jatkuu huomenna vielä Bergenissä, jossa Stubb käy muun muassa tutustumassa Norjan merivoimien päätukikohtaan sekä Bergenin satamaan.

Suomen presidenttiparin valtiovierailu Norjaan alkoi eilen, ja ilta huipentui kuninkaanlinnassa pidettyihin juhlaillallisiin. Presidentti Stubb kiitteli puheessaan Norjaa sen tuesta Suomen Nato-jäsenyyden toteutumiselle ja sanoi Suomella olevan vieläkin opittavaa Natosta Norjalta.

Juttua oikaistu 16.10.2024 kello 11.38: Jutussa referoitiin virheellisesti presidentin puheesta kohtaa, jonka hän jätti itse puhetilanteessa pois. Kohta koski infrastruktuuria ja Norjan sitoutumista liikenneyhteyksien vahvistamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat