MTV Israelissa: Viikonlopun tapahtumat näyttävät, miten Israel on epäonnistunut pyrkimyksissään

Israel kokoaa joukkojaan Gazan rajalle sodan vuosipäivän lähestyessä.

Hamasin ja Libanonin terveysministeriöiden mukaan sunnuntain iskuissa on kuollut 49 ihmistä. Gazan keskiosissa Israelin ilmaiskut kohdistuivat moskeijaan ja kouluun.

Israel on myös antanut uusia evakuointimääräyksiä Libanonin eteläosiin sekä Pohjois-Gazaan. Maajoukkoja on keskitetty lisää Gazan rajan tuntumaan.

– Keskittäminen ja valmiustila tarkoittaa sitä, että Israel ei ole onnistunut häätämään ja lopettamaan Hamasin toimintaa siinä määrin, mitä se olisi halunnut, MTV:n ulkomaantoimittaja Niko Nurminen kuvailee Tel Avivissa, Israelissa.

Nurmisen mukaan yksi paikoista, jonne maajoukot ovat viikonloppuna vyöryneet, on ollut Jabalian pakolaisleiri, josta se on jo aiemmin kertonut hävittäneensä Hamasin taistelijat ja räjäyttäneensä terroristiryhmän tunnelit.

– Mutta kuinka ollakaan, kun Israelin joukot näistä paikoista poistuvat, sinne ilmestyy uudestaan välittömästi Hamasin taistelijoita.

Hamasin hyökkäyksestä Israeliin tulee huomenna maanantaina kuluneeksi vuosi. Joukkokokoontumiset on kielletty terroristi-iskujen pelossa.

– Siitä tulee hyvin synkkä ja vaikea vuosipäivä, kuvailee Nurminen tunnelmaa Tel Avivissa.

Katso Nurmisen raportti Tel Avivista videolta artikkelin alusta.

Lue myös:

    Uusimmat