MTV:n kokeilussa järisyttäviä kuulokkeita Yhdysvalloista: Bladerunner ratkaisi voittajan

Kuuloketestin osallistujat vasemmalta oikealle: Skullcandy Hesh 3, Skullcandy Crusher Wireless ja Plantronics Voyager 8200 UC
Kuulokekokeilun osallistujat vasemmalta oikealle: Skullcandy Hesh 3, Skullcandy Crusher Wireless ja Plantronics Voyager 8200 UC.
Julkaistu 29.10.2017 16:55
Toimittajan kuva

Jari Heikkilä

jari.heikkila@mtv.fi

MTV Digi kokeili kolmea erilaista keskikastiin kuuluvaa kuuloketta musiikinkuuntelussa. Kokeilussamme oli kolme yhdysvaltalaista langatonta Bluetooth-kuuloketta. Kaksi kuulokkeista oli Skullcandyn käsialaa ja yksi Plantronicsilta.

Ääntä kuulennoilta tutulta kuulokevalmistajalta

Plantronics Voyager 8200 UC -kuulokkeet

Plantronics Voyager 8200 UC -kuulokkeet ovat joukon monipuolisimmat ominaisuuksiltaan.

Plantronics on perinteikäs kuulokevalmistaja. Yhtiön valmistamat kuulokkeet olivat jopa mukana ensimmäisellä kuulennolla, kun Neil Armstrong astui ensimmäisenä ihmisenä vieraalle taivaankappaleelle.

Plantronics Voyager 8200 UC -kuulokkeet ovat testikolmikon kallein tuote. Kaksitasoisella taustamelun vaimennustoiminnolla varustetut kuulokkeet saa Suomesta edullisimmillaan noin 320 eurolla.

Vastamelutoiminnon ohella kuulokkeet ovat muutenkin joukon monipuolisimmat. Kuulokkeiden kylkiin on sijoitettu kaikki oleelliset painikkeet musiikkikappaleiden vaihtamisesta aina puheluiden ohjaamiseen ja äänikomentojen tekemiseen.   

Melko kova hinta ei kuitenkaan kaikin osin näy Plantronicsin käyttämissä materiaalivalinnoissa, sillä painikkeet ovat hyvin muovisen - ja samalla halvan oloiset.

Joukon edullisimmat kuulokkeet trendikkäimmän näköiset

Skullcandy Hesh 3 -kuulokkeet

Skullcandy Hesh 3 -kuulokkeet tarjoavat tasapainoisen kokonaisuuden, vaikka ne ovatkin porukan pelkistetyin tuote

Sen sijaan yli puolet halvemmat Skullcandyn kummatkin kuulokkeet luovat aluksi Plantronicsia laadukkaamman vaikutelman. 130 euroa maksavat Skullcandy Hesh 3 -kuulokkeet ovat joukon minimalistisimmat. Toimintoja ohjataan kuulokkeen sivussa olevalla muutamalla monitoimipainikkeella.

Skullcandy Crusher Wireless -kuulokkeet

Skullcandy Crusher Wireless -kuulokkeet ovat kaksivärisenä toteutuksena erittäin tyylikkään näköiset. Tämä on tietenkin makuasia.

Skullcandy Crusher Wireless -kuulokkeet ovat ensivaikutelmaltaan joukon laadukkaimman oloinen tuote, vaikka kyseessä on edullisin setti 120 euron hinnallaan. Crusherin sivussa on erillinen bassosäätö, jolla käyttäjä voi nostaa matalat taajuudet halutessaan suorastaan järkyttäviin lukemiin. Halutessaan Crusherit muuntavat kappaleen kuin kappaleen voimakkaaksi jyrinäksi.

Erot eivät paljastu peruspopissa

Kuuntelimme kuulokkeilla ensin perus-poppimusiikkia. Tässä vaiheessa Skullcandyn Crusher Wireless tuntui olevan vahvoilla. Kuulokkeet lisäksi istuivat testijoukosta parhaiten allekirjoittaneen korville ja poppi toistui kyseisillä kuulokkeilla juuri sellaisena kuin nykyistä radioasemien soittolistoilla soivaa peruskauraa haluaakin kuunnella, johtuen ehkä osaltaan bassotoiston kätevästä säätömahdollisuudesta.

Sen sijaan Hesh 3- kuulokkeet ja Plantronicsin 8200-kuulokkeet rynnivät ohi klassisen musiikin kuuntelussa erottelevammalla ja täsmällisemmällä soinnillaan.

Kuulokekokeilun selvä voittaja löytyi kuitenkin vasta kuuntelemalla musiikkivelho Hans Zimmerin ja Benjamin Wallfischin taituroimaa uuden Bladerunner 2049 -elokuvan soundtrackia. Kyseisen elokuvan nähneet ovat varmasti kiinnittäneet huomiota elokuvan äänimaailmaan, jossa yhdistetään bassoa ja syntetisaattorin kirkasta ääniskaalaa keskenään lukuisissa eri muodoissaan.

Skullcandy Crusher Wirelessille Bladerunnerin vaativa äänimaailma oli jo hieman liikaa. Basson erottelevuus ja kirkkaiden äänten yhteensovittaminen matalien taajuuksien ohessa jäi kilpakumppaneita ohuemmaksi. Sointi jäi muihin verrattuna aavistuksen kumisevaksi.

Skullcandy Hesh 3- kuulokkeet edustivat Bladerunner-kokeilussa hyvää keskitasoa. Kuulokkeiden tuottamassa äänessä ei oikeastaan ollut mitään vikaa, mutta pienet puutteet huomasi kun soundtrackia alkoi toistaa Plantronicsin kuulokkeilla. Testikolmikosta 8200-kuulokkeet kykenivät parhaiten toistamaan Bladerunnerin rosoisen bassomaailman ja kirkkaat syntetisaattorivivahteet aisteja kutkuttavalla tarkkuudella. Plantronicsit saivat kuuntelussa ainoina ihokarvat nousemaan pystyyn -positiivisessa mielessä.

Erot yllättävän pieniä

Voittajaksi tässä kokeilussa ylsi siis Plantronicsin kuulokkeet ja syytäkin on mikäli hintaa katsotaan.

Huomionarvoista on kuitenkin se, kuinka pieniä kuulokkeiden väliset erot äänentoistossa lopulta olivat. Ensikuuntelemalta kaikki kokeilun kuulokkeet vaikuttivat varsin hyvälaatuisilta ja niistä jokainen täyttää varmasti mainiosti keskivertokuuntelijan tarpeet. Lisäksi kaikki kuulokkeet istuvat päässä erittäin mukavasti. Niissä on myös mikrofoni ja liitäntä 3,5-kuulokejohdon liittämiseksi.

Kaikki kytkeytyivät Bluetoothin avulla ongelmitta kuunneltavaan laitteeseen.

Testiarvio lyhyesti:

Skullcandy Crusher Wireless: Todella vahva bassotoisto ja käyttäjän niin halutessa matalat taajuudet saa jymisemään suorastaan järisyttävävästi. Laadukas ja tyylikäs yleisilme. Muutenkin tasapainoinen kokonaisuus. Hyvä valinta peruspopin kuunteluun ja mikäli haluaa saada elokuviin kunnon jytinät.

Plantronics Voyager 8200 UC: Joukon kallein tuote, mutta ohjauspainikkeiden tuntuma turhan muovinen. Oheistoiminnoiltaan kolmikon monipuolisin laite ja soveltuu taustamelun vaimennuksen ansiosta hyvin myös käyttöön toimistossa ja lentokoneessa. Paras äänentoisto, joka tulee selvästi esiin vaativamman äänimaailman kuuntelussa. Erottelee matalat taajuudet ja kirkkaat äänet hienosti.

Skullcandy  Hesh 3: Edustaa kolmikon keskikastia vailla suuria heikkouksia. Ei jää äänentoistossa paljon jälkeen Plantronicsista, vaikka onkin huomattavasti edullisempi.  Tästä kolmikosta Hesh 3 on hintatietoisen valinta.

Tuoreimmat aiheesta

Digi