MTV:n olympiaseuranta: Suomalaispari mukaan taitoluistelun vapaatanssiin – Antti Aalto päätti olympiaurakkansa hienolla tavalla

Pekingin olympialaisissa oli lauantaina yhdestoista kilpailupäivä. MTV Urheilu seurasi tapahtumia tässä artikkelissa. 

Seuranta löytyy päivän kisaohjelman alapuolelta. Koko olympiaohjelman ja suomalaisurheilijat näet tästä linkistä.

Olympiaseuranta:

Klo 16.40: Turkkila ja Versluis sijoittuvat rytmitanssissa sijalle 16. 20 parasta paria pääsee mukaan vapaatanssiin, joka on vuorossa maanantaina. Suomalaisparin pisteet 68,23. Rytmitanssissa parhaimmat pisteet (90.83) keräsivät Ranskan Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron.

Klo 14.54: Turkkila ja Versluis ovat 12 tanssiparin jälkeen viidentenä (68,23). Kiinan Shiyue Wang ja Xinyu Liu johtavat pistein 73,41.

Klo 14.42: Aalto kohensi sijoitustaan komeasti toisella kierroksella. Suomalainen on tänään lopputuloksissa 17:s. Aallon osalta olympialaiset ovat nyt taputeltu.

Klo 14.41: Olympiakultaa Norjaan! Lindvik pitää pintansa, kun Ryoyu Kobayashin hyppy jää "vain" 138 metriin. Kobayashi ottaa kuitenkin olympiahopeaa. Karl Geigerille pronssia kaulaan!

Klo 14.39: Norjan Marius Lindvik hyppää 140 metriä! Tällä hypyllä ollaan jo todella lähellä olympiavoittoa! Lindvik ottaa kärkipaikan lähes 15 pisteen turvin!

Klo 14.38: Karl Geiger varmistaa mitalinsa. Kaksi hyppääjää kuitenkin vielä mäkitornissa!

Klo 14.37: Julia Tarkkila ja Matthias Versluis ovat jäätanssin rytmitanssi-osuudella yhdeksän parin jälkeen sijalla kolme. Kisaa johtaa Venäjän Gleb Smolkin ja Diana Davis. 

Klo 14.34: Karl Geiger valtaa kärkipaikan maanmieheltään! Saksalaiset toistaiseksi kaksoisjohdossa.

Klo 14.31: Markus Eisenbichler täräyttää hurjan hypyn! Saksalaistähti ottaa 139,5 metriä kantaneen hyppynsä turvin kärkipaikan. Seitsemän parasta vielä tornissa.

Klo 14.27: Ensimmäisen kierroksen kymmenen parasta odottaa vielä vuoroaan mäkitornissa. Peter Prevc pitää johtopaikkaa, Aalto on nyt seitsemäntenä.

Klo 14.22: Aalto on tällä hetkellä kolmantena. Stefan Kraft ja Yukiya Sato pystyivät hyppäämään suomalaisen edelle.

Klo 14.17: Turkkila ja Versluis menettävät kärkipaikkansa jäätanssissa, kun Puolan Natalia Kaliszek ja Maksym Spodyriev ohittavat suomalaiset pisteillä 70,32.

Klo 14.13: Aalto pistää ensimmäistä kierrosta paremmaksi ja leiskauttaa hyppynsä 134 metriin. Suomalainen siirtyy ansaitusti kärkipaikalle. Hieno päätös Aallon olympiaurakalle.

Klo 14.08: Suurmäen toinen kierros on nyt käynnissä!

Klo 14.05: Turkkila ja Versluis ovat varmistaneet paikkansa vapaatanssissa! Suomalaiset pitävät kärkipaikkaa kuuden tanssiparin jälkeen pistein 68,23.

Klo 13.50: Tasokas ensimmäinen kierros on nyt taputeltu. Aalto on hyvästä onnistumisestaan huolimatta vasta sijalla 24. Kilpailua johtaa Japanin Ryoyu Kobayashi ennen Norjan Marius Lindvikiä ja Slovenian Timi Zajcia.

Klo 13.33: Taso kovenee mäkikilpailussa nyt koko ajan. Manuel Fettner ja Peter Prevc kiilaavat kärkikolmikkoon ja pudottavat Aallon nyt 11:nneksi.

Klo 13.30: Kärkipaikka vaihtuu! Puolan tähtihyppääjä Kamil Stoch hyppää kisan toistaiseksi pisimmän hypyn 137,5 metriä ja siirtyy ylivoimaisesti ykköspaikalle.

Klo 13.26: Aalto on 30 hyppääjän jälkeen sijalla kuusi, joten paikka toiselle kierrokselle on jo varmistunut. Kisaa johtaa Venäjän Danil Sadreev.

Klo 13.21: Antti Aalto on tällä hetkellä kolmantena suurmäen kilpailun avauskierroksella. Aallon edellä ovat venäläiskaksikko Danil Sadreev ja Roman Sergeevich Trofimov. 25 hyppääjää vielä tornissa.

Klo 13.21: 68,23! Turkkila ja Versluis siirtyvät kärkipaikalle!

Klo 13.18: Turkkila ja Versluis hymyilevät leveästi suorituksensa jälkeen. Nyt odotetaan pisteitä! 

Klo 13.14: Antti Aalto onnistuu erinomaisesti ja venyttää hyppynsä 131 metriin. Suomalainen siirtyy heittämällä kärkipaikalle! Mahtavaa!

Klo 13.13: Turkkila ja Versluis ovat vuorossa seuraavana. Saksan Katharina Müller ja Tim Dieck avasivat pelin pisteillä 65,47.

Klo 13.00: Turkkila ja Versluis ovat toinen pari, joka hyppää jäälle jäätanssin rytmitansissa. Rytmitanssin 20 parasta etenevät vapaaohjelmaan.

Klo 12.57: Antti Aalto hyppää ensimmäisellä kierroksella numerolla 16.

Klo 12.54: Seuraavaksi vilkkaassa suomalaispäivässä tulessa on Antti Aalto, joka jahtaa menestystä mäkihypyn suurmäen kilpailussa. Pian alkaa myös taitoluistelin jäätanssi, jossa mukana ovat Juulia Tarkkila ja Matthias Versluis.

Klo 12.48: Suomi voittaa Japanin naisten jääkiekossa maalein 7–1. Turnaus jatkuu maanantaina välierässä Yhdysvaltoja vastaan.

Klo 12.46: Samaan aikaan, kun Naisleijonat dominoi Japania vastaan, mäkihyppytornissa valmistaudutaan pikkuhiljaa jo suurmäen kilpailuun! Suomen Antti Aalto on osoittanut hyvää virettä aiemmin näissä kisoissa normaalimäessä.

Aalto ponnahti lauantaina koekierroksella 123,5 metriä. Se oli koekierroksen 34:nneksi paras hyppy.

Suurmäen karsinnassa Aalto oli seitsemänneksi paras.

Pekingin olympialaisten suurmäen kilpailu alkaa kello 13.00.

Klo 12.36: Sanni Hakala tekee jo 7–1. Hieno ja röyhkeä nousu maalille. Osumaa tarkastellaan tosin vielä videolta. Hyväksytty! Samalla Japani vaihtaa maalivahtiaan. Peliä jäljellä runsaat seitsemän minuuttia. Tasoero joukkueiden välillä on valtaisa.

Klo 12.31: Naisleijonien puolivälieräottelussa Japania vastaan kolmas erä on jo käynnissä, ja Suomi johtaa ottelua jo 6–1. Susanna Tapani tuuttaa tennislukemat taululle kolmannen erän puolivälissä. Tyylikäs viimeistely yläkulmaan maalin edestä.

Klo 12.20: Naisten viestin jälkikäsittely sen sijaan on vielä kesken. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä harmittelee Suomen viestin hiihtojärjestystä. Isometsän mukaan kultamitalitaisteluun olisi ollut saumat, jos Kerttu Niskanen olisi hiihtänyt perinteisellä toisen osuuden.

Lisää aiheesta: 

Klo 12.13: Suomen miesten viestijoukkueessa hiihtävät Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen ja Joni Mäki.

Lisää tietoa: 

Klo 12.07: Tero Seppälä on tässä vaiheessa pikakisan 24:s, ja Olli Hiidensalo nyt sijalla 39 maaliin tulleista.

Heikki Laitinen on puolestaan sijalla 48.

Klo 11.57: Therese Johaug ja Johanna Matintalo olivat napit miedosti vastakkain naisten viestin toisella hiihto-osuudella. Norjalaismestari sähisi Matintalolle etikettivirheestä. Lue lisää seuraavasta jutusta:

Klo 11.54: Seppälä kertoo Ylelle, että aurinko häikäisi ja häiritsi ampumista. Ero kärkeen takaa-ajossa on minuutti ja 47 sekuntia. Mies arvioi mahdollisuutensa nousta tulostilastalla huomenna hyväksi.

Klo 11.51: Miesten pikakisa on lähestymässä loppuaan, ja Tero Seppälä on tällä hetkellä sijalla 22. 

Norjan Johannes Bö on olympiavoittaja, velipoika Tarjei Bö on pronssilla. Hopealle yltää Ranskan Quentin Fillon Maillet.

Klo 11.43: Ja nyt on jo lukemat 4–1 Suomelle! Naisleijonat on jyräämässä helpohkosti Japanin tieltään ja itsensä välierään Yhdysvaltoja vastaan.

Klo 11.40: Michelle Karvinen siirtää Suomen 3–1-johtoon! Pomppukiekko löytää konkaripelaajan lavan maalin edessä, eikä tämän tason tekijä erehdy näistä paikoista. Nyt on taas hieman vapautuneempaa tunnelmaa Naisleijonien pelaamisessa.

Klo 11.36: Naisleijonien puolivälierässä Japania vastaan on toinen erä jo käynnissä. Viisi minuuttia takana, ja ottelu Suomelle yhä 2–1.

Klo 11.30: Pikakilpailun ykköspaikkaa pitää yhden sakon kisassa ampunut norjalaishiihtäjä Johannes Bö, joka näyttäisi ottavan mitalin tänään – ehkä jopa kultaisen.

Toistaiseksi kärkiporukassa vain venäläishiihtäjä Maksim Tsvetkov on ampunut nollat.

Klo 11.21: Tero Seppälä paukuttelee kaksi ohilaukausta pystypaikalta! Siinä meni menestysmahdollisuudet.

Klo 11.18: Naisleijonat johtaa ensimmäisen erän jälkeen puolivälieräotteluunsa Japania vastaan lukemin 2–1, kun Akane Shiga onnistui kaventamaan erän loppupuoliskolla.

Klo 11.15: Seppälä 19 sekuntia kärkeä perässä 4,2 kilometrin kohdalla. Sijoitus toistaiseksi siis kuudes.

Pystypaikka seuraavaksi edessä, se pitää selvittää puhtaasti.

Klo 11.14: Seppälä on toistaiseksi kuudentena ensimmäisen ampumapaikan jälkeen. Monella muullakin huipulla on suomalaisen onneksi tullut ohilaukauksia.

Olli Hiidensalo ampuu hänkin yhden sakkokierroksen.

Klo 11.11: Seppälä ampuu yhden pummin ja joutuu sakkokierrokselle. Se sulattaa pikakisan menestysmahdollisuudet. Enempää huteja ei saa tulla, huomista takaa-ajoakin silmällä pitäen.

Klo 11.08: Tero Seppälä on aloittanut terävästi. On hiihtänyt 2,2 kilometriä ja on tässä vaiheessa toisena väliaikapisteellä, vain 0,9 sekuntia kärkihiihtäjä Philipp Nawrathista.

Kohta edessä on ensimmäinen ampumapaikka!

Klo 10.58: Pian on alkamassa ampumahiihdon miesten pikakilpailu, jossa Suomen menestyshaaveet lepäävät Tero Seppälän harteilla.

Seuraamme tässä artikkelissa ampumahiihtokisan tapahtumia reaaliaikaisesti.

Klo 10.46: Naisleijonille unelma-alku puolivälierässä Japania vastaan! Peli on jo 2–0 runsaan viiden minuutin pelin jälkeen.

Suomen maaleista on vastannut Petra Nieminen ja Viivi Vainikka. Nipponilla ei vaikuta olevan tässä ottelussa mitään mahdollisuuksia Naisleijonia vastaan.

Naisten toisen välierän joukkueet on jo selvillä, kun Kanada kohtaa Sveitsin. Suomelle vastaan on tulossa puolestaan Yhdysvallat.

Klo 10.35: Pakko antaa kehuja Ruotsin ankkurille Jonna Sundlingille, joka joutui ajamaan Norjan ja Suomen kiinni pitkältä takamatkalta Frida Karlssonin romahdettua Ruotsin kolmannella osuudella. Maailman paras sprintteri osoitti myös kestävyysominaisuuksiaan ja pysyi ihanteellisesti Pärmäkosken kyydissä kisan aikana.

Loppukirissä Pärmäkoski haastoi sprinttitykin hienosti, mutta joutui lopulta taipumaan viimeisillä kymmenillä metreillä.

Venäjän ja Saksan etumatka luotiin puolestaan jo kahdella ensimmäisellä hiihto-osuudella, eikä Pohjoismaat saaneet oikein mitenkään haastettua niitä enää kahdella vapaan osuudella.

Jälkikäteen sopii tietenkin jossitella, miten Suomi olisi pärjännyt lopulta, jos Kerttu Niskanen olisi vapaan osuuden sijaan päässyt hiihtämään perinteisellä. Olisiko Suomi voinut pysyä silloin paremmin kärjessä?

Klo 10.24: Ruotsin Jonna Sundling lyö Krista Pärmäkosken loppukirissä ja tuo joukkueelleen olympiapronssia! Suomelle valtava pettymys, käteen jää neljäs sija.

Venäjä voittaa olympiakultaa selvällä erolla Saksaan, joka hiihti loistavasti hopealle.

Norjalle puolestaan valtaisa pettymys ja viides sija. 

Klo 10.23: Saksa Krehl pitää pintansa! Suomi ja Ruotsi taistelevat pronssista! 

Klo 10.22: Venäjä näyttää karkaavan Saksalta ja menevän kohti olympiakultaa. Pärmäkoski yrittää irtautua Sundlingista! Miten käy Saksan Krehlin?  Sundling painaa vaihteeksi kovaa ja ohittaa Pärmäkosken!

Klo 10.20: Venäjän Stepanova karkaa! Saksan Krehl on jäänyt 5,3 sekunnin päähän. Sundling ja Pärmäkoski ajavat pian Krehlin kiinni.

Klo 10.18: Norjan Ragnhild Haga näyttää hieman hyytyvän Pärmäkosken ja Sundlingin kyydissä. Viimeinen kierros on käynnissä. Venäjä ja Saksa häämöttävät kärjessä. Ero kaventunut 14 sekuntiin!

Klo 10.17: Pärmäkosken on nyt paahdettava kovaa. Norjan Haga ottaa letkan vedettäväkseen. Kolmikon ero kärkeen on nyt 19,6 sekuntia. Välissä on Venäjän Stepanova.

Klo 10.14: Jonna Sundling on ajanut Suomen ja Norjan kiinni. Pohjoismainen kolmikko on jälleen yhdessä. 

Pärmäkoski vetää letkaa. Ensimmäisen kilometrin jälkeen ero toisena olevaan Venäjään on 17 sekuntia, Saksa paahtaa kärjessä 23 sekunnin päässä.

Klo 10.12: Kutkuttava tilanne! Pärmäkoski on ajanut Norjan Hagan kiinni. Kaksikko jahtaa Venäjää ja kärjessä olevaa Saksaa. Suomella on nyt loistavat saumat kultamitaliin.

Klo 10.09: Frida Karlsson putoaa Niskasen ja Fossesholmin kyydistä! Karlsson on nyt aivan sippi, mikä tietää huonoa Ruotsin kannalta. Fossesholm puolestaan karkaa Niskaselta!

Saksa saapuu kärjessä vaihtoon! Suomi on nyt neljäs, Krista Pärmäkoski ankkuriosuudelle.

Klo 10.08: Kerttu Niskanen vetää Pohjoismaiden letkaa perässään Karlsson ja Fossesholm. Kärkeen 21 sekuntia.

Klo 10.05: Kolmannen osuuden toinen lenkki on käynnissä. Saksan Carl on saanut Venäjän Sorinan kiinni. Ruotsi, Suomi ja Norja yhä 22 sekunnin päässä kärkikaksikosta. 2,5 kilometriä jäljellä viimeiseen vaihtoon, jossa saatetaan nähdä ruuhkainen tilanne.

Koska Kerttu Niskanen tekee ratkaisunsa ennen vaihtoa?

Klo 10.03: Latvian ensimmäisen osuuden hiihtäjä, joka kolaroi Norjan Wengin kanssa:  "En tiedä mitä tapahtui. Siinä tuli kontakti. Jos se oli minun vikani, haluan pyytää anteeksi."

Klo 10.00: Norjan Fosseholm on kuin putoamassa hieman Suomen Niskasen ja Ruotsin Karlssonin kyydistä, mutta yrittää roikkua mukana.

Kärjessä Saksan Carl on ongelmissa Venäjän Sorinan kanssa. Sorina on ottanut neljän sekunnin kaulan saksalaiseen.

Ruotsin, Suomen ja Norjan ero kärkeen on 22 sekuntia.

Klo 9.57: Neprjajeva saa hieman kiinni Saksan Hennigiä. Saksa pääsee vaihtamaan ensimmäisenä, 4,3 sekuntia ennen Venäjää.

Norja, Suomi ja Ruotsi pääsevät vaihtamaan samaan aikaan runsaat 20 sekuntia myöhemmin. Kerttu Niskanen ampaisee vapaan osuudelle!

Klo 9.55: Saksan Katharina Hennig yrittää irti Natalia Neprjajevasta! 8,5 kilometrin kohdalla pääjoukon ero kärkeen oli 23 sekuntia. Suomi on upeasti mukana mitalitaistossa! Yhdysvaltojen Rosie Brennan on putoamassa pääjoukossa.

Klo 9.52: Matintalon on nyt roikuttava mukana Johaugin johtamassa porukassa. Venäjä ja Saksa ovat repineet yli 20 sekunnin eron muihin.

Klo 9.50: Takana tuleva "pääjoukko" ajaa Matintalon kiinni Johaugin johdolla. Venäjä ja Saksa puolestaan painavat lisää eroa muihin maihin kilpailun kärjessä.

Klo 9.46: Johanna Matintalo on ottanut kiinni kärkikaksikkoa ja hiihtää kisassa tällä hetkellä kolmantena! Hyvä tilanne Suomelle, jolla keihäänkärjet odottavat yhä vuorojaa kolmannella ja neljännellä hiihto-osuuksilla.

Venäjän Neprjajeva painaa kärjessä perässään Saksan Hennig.

Ensimmäisellä osuudella kolaroineen Norjan Therese Johaug tekee vääjäämöntä nousuaan kohti kärkeä.

Klo 9.41: Järjestys ensimmäisessä vaihdossa:

1. Venäjä

2. Saksa +1,5

3. Japani +12,3

4. Suomi +12,6

5. Ruotsi +19,8

6. Sveitsi +23,9

7. Yhdysvallat +24,7

8. Norja +27,1

Klo 9.39: Norja kolaroi Latvian kanssa! Valtava isku yhdelle ennakkosuosikeista.

Anne Kyllönen johtaa Venäjää jahtaavaa pääjoukkoa!

Klo 9.37: Venäjä johtaa muita kärkimaita yli 13 sekunnilla. Maa on repimässä nyt kovaa kaulaa, ja toisella osuudella matkaan lähtee Neprjajeva, joten tässä voi tapahtua isoja ratkaisuja jo tässä vaiheessa.

Kyllönen on hyvin mukana pääjoukossa.

Klo 9.35: Venäjän Julija Stupak yrittää repiä eroa muihin! Toinen kierros on pian alkamassa ja porukka uhkaa revetä jo nyt.

Anne Kyllönen on mukana Stupakia takaa ajavassa ryhmässä.

Klo 9.33: Ensimmäinen kierros mennään rauhalliseen tahtiin. Kierrokset kuitenkin kiihtyvät toisella kierroksella, jolla Kyllösen on pidettävä itsensä mukana.

Klo 9.30: Kyllönen ottaa paikkansa porukan kolmantena-neljäntenä. Venäjän Julija Stupak vetää letkaa.

Klo 9.29: Joukkueet ovat lähtöviivalla! Nyt mennään. Anne Kyllönen lähtee Suomen ensimmäiseksi viestinviejäksi.

Klo 9.25: Suomen naisten hiihtojärjestys on seuraava: Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski.

Toimittaja Ossi Karvosen mukaan paljon ratkeaa toisella osuudella, jossa Matintalo saa vastaansa tähtihiihtäjiä muista joukkueista.

"Johanna Matintalo joutuu puolestaan kovaan paikkaan 2. osuudella. Hän saa vastaansa Therese Johaugin, Natalia Neprjajevan ja Ebba Anderssonin kaltaisia nimiä.

Niskanen ja Pärmäkoski pystyvät kyllä petraamaan Suomen asemia myös vapaan osuuksilla, mutta ero yllä mainittuihin maihin ei saa repsahtaa, vaikka varsinkaan Norjan ja Venäjän vapaan hiihtäjät eivät ole ennakkoon Suomen tasolla."

Lue Karvosen kisaa ennakoiva kommentti tästä linkistä.

Klo 9.02: Hiihtokisan kannalta arvokasta tietoa toimittajaltamme Ossi Karvoselta paikan päältä Zhangjiakousta: "Täällä on pilvipoutainen sää, lämpötila on nollan kieppeillä. Aamupäivällä satoi muutama sentti lunta, mutta sade loppui jo kolme tuntia sitten. On lämpimämpää ja kosteampaa kuin aiempina päivinä." Kalusto ratkaisee näissäkin karkeloissa paljon.

Klo 9.00: Naisten 4x5 kilometrin viestikilpailu alkaa puolen tunnin kuluttua! Tässä vielä hieman ennakointia päivän mitalitaistoon:

Klo 8.52: Naisleijonien kentälliset lauantain puolivälierässä Japania vastaan:

Maalilla:
36 Anni Keisala

Varalla:
18 Meeri Räisänen

1:
33 Michelle Karvinen – 77 Susanna Tapani – 16 Petra Nieminen
6 Jenni Hiirikoski – 88 Ronja Savolainen

2:
24 Viivi Vainikka – 40 Noora Tulus – 10 Elisa Holopainen
8 Ella Viitasuo – 15 Minnamari Tuominen

3:
23 Sanni Hakala – 61 Tanja Niskanen – 34 Sofianna Sundelin
9 Nelli Laitinen – 7 Sanni Rantala

4:
28 Jenniina Nylund – 12 Sanni Vanhanen – 27 Julia Liikala
2 Sini Karjalainen

13. hyökkääjä:
32 Emilia Vesa

Klo 8.34: Naisten jääkiekossa Sveitsi kaataa Venäjän ja etenee välieriin! Loppulukemat menevät kellomaalle 4–2.

Klo 8.25: Hieman yllättävä tulos Pekingin olympialätkästä: Yhdysvallat on kukistanut Kanadan miesten jääkiekossa lukemin 4–2. Ottelu oli alkulohkopeli.

Klo 6.52: Hiihtoviestin ja jääkiekon lisäksi suomalaisista lauantaina tulessa ovat suurmäessä kisaava mäkihyppääjä Antti Aalto, liuta ampumahiihtäjämiehiä päivän pikakilpailussa sekä jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis.

Ampumahiihtäjät Tero Seppälän johdolla aloittavat urakkansa kello 11. Mäkihyppy ja jäätanssi käynnistyvät kello 13.

Klo 6.41: Paikan päällä Zhangjiakoussa työskentelevä MTV Urheilun toimittaja Ossi Karvonen kirjoittaa viikonlopun hiihtoviesteistä tuoreessa kommentissaan.

Kommentti: Suomen viestinaisten kultasauma ratkeaa tähän – pakottaako sää Suomen kovaan ratkaisuun Iivo Niskasen suhteen?

Klo 6.35: Huomenta ja tervetuloa seuraamaan Pekingin talviolympialaisten 11. kilpailupäivää! Tänään on jälleen vuorossa suomalaisittain kutkuttavia urheiluhetkiä.

Zhangjiakoun laduilla kisataan tänään naisten 4 x 5 kilometrin viesti, jossa Suomella on erinomaiset mahdollisuudet kasvattaa kisojen mitalisaalistaan. Suomen viestijoukkueessa hiihtävät Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski

– Mietittiin sellainen variaatio, millä voitaisiin onnistuessamme taistella jopa kirkkaimmista mitaleista. Tämän pohjalta päädyimme tähän kokoonpanoon ja siihen luotamme,  valmentaja Ville Oksanen kommentoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Viestikilpailu alkaa kello 9.30.

Pian hiihdon jälkeen hypätään jääkiekkokaukaloon, jossa Naisleijonat kohtaa puolivälierässä Japanin kello 10.40 alkaen.

– Luotan, että joukkue on valmiina. Japanilla on todella luisteleva joukkue. Kun he lähtevät, he lähtevät todella kovaa, eivätkä pysähdy ennen kuin tilanne on ohi. Meidän pitää olla valmiina suunnanmuutospeliin ja reagoida niihin, päävalmentaja Juuso Toivola luotaa. 

Lue myös:

    Uusimmat