MTV:n olympiaseuranta: Saksan mitalitoivoista surkeita uutisia

Tänään perjantaina vietetään Pekingin olympialaisten virallisia avajaisia. MTV Urheilu seuraa olympiapäivän tapahtumia tässä artikkelissa.

Päivän ohjelma:

Kellonaika

Laji

Tapahtuma

Suomalaiset

2.35

Curling

Sekajoukkue, alkusarja
Ruotsi-Australia
Kanada-Sveitsi
Italia-Norja

4.02

Taitoluistelu

Joukkuekilpailu
Miehet, lyhytohjelma

5.41

Taitoluistelu

Joukkuekilpailu
Jäätanssi, rytmitanssi

6.10

Jääkiekko

Alkusarja, naiset
Venäjä-Sveitsi (A)
Tanska-Kiina (B)

7.22

Taitoluistelu

Joukkuekilpailu
Pariluistelu, lyhytohjelma

7.35

Curling

Sekajoukkue, alkusarja
Tshekki-Italia
Kiina-Kanada
Iso-Britannia-Australia
Ruotsi-Yhdysvallat

14.00

Avajaiset

Olympiaseuranta, perjantai 4. helmikuuta:

Kello 12.47: Uusia ikäviä koronauutisia: Saksan olympiakomitea on vahvistanut, että yhteensä kuusi saksalaisurheilijaa on antanut positiivisen koronanäytteen lentonsa jälkeen Kiinassa. Kuuden positiivisen koronatestin antaneiden urheilijoiden joukossa ovat yhdistetyn mitalikandidaatit Eric Frenzel ja Terence Weber.

Yhdistetyn maailmancupin seitsemän kärjen urheilijoista on tippunut nyt koronan takia pois peräti neljä miestä: Norjan Jarl Magnus Riiber, Saksan Frenzel ja Weber sekä Viron Kristjan Ilves.

Kello 9.35: Päivän loputkin curlingpelit on tahkottu. Tuoreimpien parikilpailun otteluiden tulokset: Tshekki–Italia 2–10, Kiina–Kanada 6–8, Iso-Britannia–Australia 9–8 ja Ruotsi–Yhdysvallat 7–8.

Kello 9.09: Leijonien hyökkääjällä Marko Anttilalla on todettu koronavirustartunta, ja hänet on asetettu eristyshotelliin, Olympiakomitea tiedottaa. 

Anttilalla ei ole ollut oireita, mutta hänen PCR-testejään on seurattu lähes päivittäin ennen olympiamatkalle lähtöä ja konkarin PCR-testi on ollut ajoittain positiivinen. Olympiajoukkueen ylilääkäri Maarit Valtonen sanoo, että se on tyypillinen tilanne koronatartunnan jälkeen.

Suomesta lähtiessä Anttilan koronatesti oli negatiivinen, mutta Kiinaan saavuttaessa jälleen positiivinen. Eristyshotelliin asetettu Anttila vapautuu annettuaan kaksi peräkkäistä negatiivista testiä.

Kello 9.03: Taitoluistelun joukkuekilpailun kolmas osuus, pariluistelun lyhytohjelma, on valmis. Etevin siinä oli isäntämaa Kiina, kun Sui Wenjing ja Han Cong keräsivät 82,83 pistettä.

Venäjän olympiaurheilijat (Anastasia Mishina ja Aleksandr Galliamov) oli osuuden toinen pistein 82,64, ja Yhdysvallat (Alexa Kniemir ja Brandon Frazier) kolmas pinnoin 75,00.

Ensimmäisen päivän jälkeen joukkuekilpailun johtoa pitää USA 28 pisteellä. Venäjä on kahden pinnan päässä toisena ja Kiina seitsemän pisteen päässä kolmantena.

Kello 8.56: Päätökseen on saatu tänään kaksi naisten jääkiekko-ottelua. Venäjän olympiaurheilijat kellisti A-lohkon ottelussa Sveitsin 5–2 ja Kiina löi B-lohkossa Tanskan 3–1.

Huomenna A-lohkossa käydään ottelut Kanada–Suomi ja Yhdysvallat–Venäjä sekä B-lohkossa taistot Japani–Tanska ja Tshekki–Ruotsi.

Kello 8.06: Ruotsin miesten jääkiekkomaajoukkueessa on todettu tuoreeltaan kolme koronavirustartuntaa: kyseessä ovat pelaajat Henrik Tömmernes ja Theodor Lennström sekä fysioterapeutti Sven Thomsson. Ilmassa on Suomenkin kannalta huolta, kun tiedetään, että Tre Kronor matkusti Pekingiin samalla lennolla Leijonien ja Latvian kanssa.

Kello 7.35: Taitoluistelun joukkuekilpailun kokonaistilanteen kärki näyttää kahden lajin jälkeen seuraavalta:

1. Yhdyvallat                20
2. Venäjän olympiaurheilijat 17
3. Italia                    14
4. Japani                    13
5. Kiina                     11

Kello 7.30: Taitoluistelussa on takana myös joukkuekilpailun jäätanssin rytmitanssi. Siinäkin etevin oli Yhdysvallat, kun pari Madison Hubbell ja Zachary Donohue keräsi 86,56 pistettä. Seuraavaksi parhaiten suoriutuivat Venäjän olympiaurheilijat (Victoria Sinitsina ja Nikita Katsalapov) 85,05 pinnalla ja Italia (Charlene Guignard ja Marco Fabbri) 83,83 pojolla.

Kello 7.18: Mustonen ehti luotsata Pekingin olympialaisissa Naisleijonia yhden ottelun verran. Suomi kärsi torstaina tappion Yhdysvalloille maalein 2–5.

– Tilanteen vakavuuden huomioon ottaen päätös oli minulle helppo. Tällä hetkellä minua tarvitaan kotona. Joukkue jää hyviin käsiin, vaikka poistun paikalta. Pyydän myös perheellemme yksityisyyttä tässä tilanteessa, Mustonen viestitti.

Päävalmentajan paikan ottaa lennosta joukkueen apuvalmentaja Juuso Toivola. Hän oli aiemmin solminut Naisleijoniin päävalmentajasopimuksen, joka astuu voimaan Pekingin olympialaisten jälkeen.

Kello 7.04: Juuri tulleen tiedon mukaan Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen matkustaa perheensä vakavan terveystilanteen takia Suomeen. Asiasta lisää hetken kuluttua.

Kello 6.03: Juuri saatiin vahvistus sille, että Suomi ei pysty osallistumaan Pekingin olympialaisten mäkihypyn sekajoukkuekilpailuun tulevana maanantaina Niko Kytösahon koronatartunnan takia. Kytösaholta jää väliin myös tältä viikonlopulta normaalimäen kilpailu, joka käydään sunnuntaina ja johon hypätään sitä ennen karsinta huomenna lauantaina. Suurmäessä miehet hyppäävät karsinnan ensi viikon perjantaina ja kilpailun lauantaina.

Kello 5.53: Suomen olympiajoukkue ilmoittaa järjestävänsä ylimääräisen tiedotustilaisuuden perjantaina kello 13 Kiinan aikaa eli kello 7 Suomen aikaa. Infon sisältöä ei lyhyessä tiedotteessa tarkenneta, mutta Ilta-Sanomien sisäpiiritietojen mukaan info koskee Naisleijonien päävalmentajaa Pasi Mustosta. 

Kello 5.40: Taitoluistelussa on tänään ehditty käydä miesten joukkuekilpailun lyhytohjelma. Korkeimmat pisteet keräsivät Yhdysvallat (Nathan Chen, 111,71 pistettä), Japani (Shoma Uno, 105,46) ja Venäjän olympiaurheilijat (Mark Kondratiuk, 95,81).

Kello 5.35: Perjantain puolella on urheiltu jo curlingin ja taitoluistelun parissa. Curlingin parikilpailun alkusarjan otteluissa Ruotsi voitti Australian trillerimäisesti 7–6, Kanada löi Sveitsin 7–5 ja Italia Norjan 11–8.

Kello 5.35: Tervetuloa mukaan perjantaipäivän seurantaan. Tänään vietetään olympialaisten virallisia avajaisia, vaikka kilpailutapahtumat ovat olleet käynnissä keskiviikosta alkaen. Tänään kehissä ei ole suomalaisurheilijoita.

Lue myös:

    Uusimmat