MTV seuraa: Singaporen GP – Lando Norris hallitsee! Valtteri Bottaksella synkkä alku

F1-kausi jatkuu sunnuntaina Singaporen osakilpailulla. MTV Urheilu seuraa kello 15.00 käynnistyvää kisaa hetki hetkeltä.

Kisaan lähdetään mielenkiintoisista asetelmista. McLarenin Lando Norris starttaa tänään paalupaikalta ennen MM-sarjaa johtavaa Red Bullin Max Verstappenia ja Mercedeksen Lewis Hamiltonia.

Valtteri Bottaksen aika-ajot sujuivat surkeasti ja suomalainen lähtee kisaan lähtöruudusta 19.

Singaporen GP, seuranta:

Kierros 40/62: Oscar Piastri tekee hienon ohituksen ja nousee Hamilton ohi neljänneksi. Seuraavaksi McLaren-kuski ottaa tähtäimeensä Russellin, joka on 4,5 sekunnin päässä.

Kierros 39/62: Piastrinkin vuoro tulla vihdoin varikolle. Australialainen palaa radalle niukasti Lewis Hamiltonin taakse viidenneksi.

Kierros 37/62: Ja nyt Leclerc tulee varikolle. Ferrari-tähti palaa radalle kahdeksanneksi. Nyt, kun kaikki kärkikuskit Piastria lukuun ottamatta ovat käyneet varikolla, on aika katsastaa tilanne.

1) Norris 2) Piastri 3) Verstappen 4) Russell 5) Hamilton 6) Sainz 7) Alonso 8) Leclerc 9) Hülkenberg 10) Perez /// 19) Bottas

Kierros 36/62: Russell haastaa Leclercin aggressiivisesti, muttei kykene ohitukseen. Russell ajautuu leveäksi ohitusyrityksensä seurauksena.

Kierros 32/62: Nyt McLaren viestittää Norrisille, että etusiivessä on pieni vaurio, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa tähtikuskin ajamiseen.

Ja hidastus paljastaa, että Norris teki aikaisemmin ison ajovirheen ja oli todella lähellä osua seinään. Se oli senttimetreistä kiinni.

Kierros 31/62: Nyt myös Norris tulee kärkipaikalta sisään. Kovaa pyörää alle ja kärkimies palaa radalle omalle paikalleen ykköseksi. Verstappen ohittaa samalla hienosti Leclercin ja nousee kolmanneksi.

Kierros 30/62: Oho! Ylivoimasesti kisaa johtava Norris kertoo tiimiradiossa, että hänen etusiipensä on ehkä vaurioitunut.

Kakkosena ajava Verstappen tulee varikolle. Hänen autoonsa laitetaan kovat renkaat ja hollantilainen tulee takaisin radalle niukasti Leclercin taakse neljänneksi. Leclerc ei kuitenkaan ole vielä käynyt varikolla.

Kierros 29/62: Pitkään Alonson ja Hülkenbergin takana ajanut Leclerc onnistuu vihdoin ohituksessa. Ferrari-tähti liitää Hülkenbergin ohi ja nousee neljänneksi.

Samaan aikaan Sergio Perez tulee varikolle ja putoaa 14:nneksi.

Kierros 28/62: George Russell tulee varikolle! Hieno pysähdys ja Russell palaa radalle Hamiltonin edelle kahdeksanneksi.

Kierros 26/62: Fernando Alonso tulee varikolle sijalta kuusi. Kovaa pyörää alle ja takaisin radalle 15:nneksi.

Kierros 23/62: Muut kuskit jatkavat vielä radalla. Lando Norris ajaa sekunnin nopeampia kierroksia kuin Verstappen ja kasvattaa eroa merkittävästi kierros kierrokselta. Se on nyt 17,6 sekuntia.

Jo pysähtyneet Sainz ja Hamilton ovat nousseet hiljalleen ylöspäin, mutta eivät pysty ajamaan ruuhkassa  juurikaan nopeampia kierroksia kuin pysähtymättä olevat kärkikuskit.

Kierros 18/62: Hamilton tulee varikolle sijalta kolme. Kaikki sujuu hienosti ja Hamilton palaa radalle kovat renkaat autossaan sijalle 13.

Kierros 17/62: Alex Albonin kisa päättyy keskeytykseen auton ylikuumenemisongelman vuoksi. Enää 19 autoa mukana.

Kierros 16/62: Lando Norris on tällä hetkellä täysin pysäyttämätön. Verstappen on jäänyt britistä jo 11 sekunnin päähän.

Kierros 14/62: Ferrari aloittaa varikkopelin kärkitallien osalta! Sijalle 12 jumiutunut Carlos Sainz otetaan varikolle. Kovat renkaat alle ja espanjalainen palaa radalle Bottaksen taakse sijalle 18.

Sainzin takana ovat niin ikään jo kerran pysähtyneet Alex Albon ja Daniel Ricciardo.

Kierros 11/62: Kisaa johtava Norris on nyt karkaamassa Verstappenilta. Hän on kasvattanut kaksikon välisen eron jo 5,2 sekuntiin. Verstappen puolestaan on noin viisi sekuntia Hamiltonin edellä.

Kierros 7/62: Valtteri Bottas on joutunut taipumaan tallitoverilleen Guanyu Zhoulle ja suomalainen on nyt koko kisan viimeisenä.

Kierros 4/62: Vaikka Hamiltonilla on pehmeämmät renkaat autossaan, ei brittikonkari ole pystynyt haastamaan Verstappenia lähdön jälkeen. Kaksikon ero on jo 2,4 sekuntia hollantilaisen hyväksi.

Kierros 3/62: Norris on repinyt heti jo 1,7 sekunnin etumatkan Verstappeniin nähden.

Kierros 2/62: Tässä tämänhetkinen tilanne:

1) Norris 2) Verstappen 3) Hamilton 4) Russell 5) Piastri 6) Hülkenberg 7) Alonso 8) Leclerc 9) Colapinto 10) Perez // 19) Bottas

LÄHTÖ: Valot sammuvat ja kuskit ampaisevat liikkeelle! Lando Norris saa erinomaisen lähdön ja pitää kärkipaikkansa. Lewis Hamilton pääsee lähelle Verstappenia, mutta myös Verstappen pitää sijoituksensa. 

Kaiken kaikkiaan siisti lähtö, eikä osumia nähdä.

Kello 15.00: Ja näin kuskit lähtevät lämmittelykierrokselle! Lewis Hamilton lähtee kolmosruudusta eriävällä taktiikalla, kun hänen autossaan on pehmeät renkaat. Kaikki muut kärkikuskit aloittavat mediumeilla.

Kello 14.57: Jännitys alkaa olla käsin kosketeltavissa. Vain muutama minuutti ja kuskit lähtevät lämmittely kierrokselle.

Kello 14.40: Bottaksen kausi on ollut tähän asti hyvinkin mollivoittoinen. Viimeistä sopimusvuottaan Sauberilla ajava suomalaiskuski ei ole vielä avannut pistetiliään, eikä Bottaksella ole aika-ajojen perusteella asiaa pisteille Singaporessakaan ilman kolarointeja.

Sveitsiläinen Blick uutisoi aiemmin viikonloppuna, että Bottas olisi tehnyt jatkosopimuksen Sauberin kanssa, mutta Bottas ampui uutisen myöhemmin itse alas.

Kello 14.35: Singaporessa voittoa ovat nykykuljettajista juhlineet Carlos Sainz, Sergio Perez, Lewis Hamilton ja Fernando Alonso. 

Kello 14.27: Käynnissä oleva F1-kausi on saanut viime kuukausina täysin uusia kierroksia, kun Red Bullin vahva vire on kääntynyt laskuun ja McLaren on puolestaan noussut kenties koko varikon nopeimmaksi talliksi. Tällä kaudella on nähty yhteensä jo seitsemän eri voittajaa. Verstappenilla voittoja on seitsemän, Norrisilla, Piastrilla, Leclercillä ja Hamiltonilla kaksi sekä Russellilla ja Sainzilla yksi.

Kello 14.20: Kuten yllä on tullut jo mainittua, Lando Norris starttaa tänään paalupaikalta. Mestaruudessa kiinni oleva Max Verstappen on pahimman kilpakumppaninsa rinnalla kakkosruudussa. Valtteri Bottas lähtee kisaan vasta ruudusta 19 ja on kovan urakan edessä.

Katso koko lähtöjärjestys alta.

Kello 14.15: Oikein mukavaa sunnuntaita ja tervetuloa F1-liveseurannan pariin! Tänään ajetaan Singaporen katuradalla. Lähtövalot sammuvat 45 minuutin kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat