MTV Urheilun tiedot: Eurooppa-liigan suomalaislupaukselle yllättävä siirto

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen avainpelaajiin lukeutuva Adam Marhiev siirtyy MTV Urheilun tietojen mukaan kyproslaisen Aris Limassolin riveihin.

Marhievin edustama latvialaisseura RFS ja Aris ovat jo päässet sopimukseen siirrosta, jonka on määrä toteutua talven siirtoikkunassa.

Marhiev pelaa käynnissä olevan Eurooppa-liigan liigavaiheen ottelut vielä RFS:n riveissä, minkä jälkeen 22-vuotias vaihtaa maisemaa.

Toiseen peräkkäiseen Latvian mestaruuteen matkaavalla RFS:lla on jäljellä myös kolme pääsarjan ottelua. Se johtaa Riga FC:tä kuudella pisteellä sarjataulukon kärjessä.

Keskikentän keskustassa operoiva Marhiev on esiintynyt loistavasti RFS:n ja Pikkuhuuhkajien paidassa viime vuosien aikana. Torstai-iltana hän oli ottelun paras pelaaja, kun RFS taipui Eurooppa-liigassa vieraskentällä Eintracht Frankfurtille 0–1.

Marhiev pelasi HJK:n nuorisojoukkueissa ja Klubi 04:ssa, kunnes hän siirtyi vuonna 2021 latvialaisen Spartaksin riveihin. Hän pelasi myös lainalla italialaisen SPAL:n U19-joukkueessa, ennen kuin RFS kiinnitti pelaajan helmikuussa 2023.

Marhiev on pelannut 22 ottelua Pikkuhuuhkajien paidassa ja noussut tärkeään rooliin Mika Lehkosuon joukkueessa käynnissä olevissa EM-karsinnoissa. Marhiev on EM-jatkokarsintojen ensimmäisen osaottelun Norjaa vastaan sivussa pelikiellon vuoksi.

Aris on Kyproksen pääsarjassa toisena seitsemän pelatun ottelun jälkeen. Aris pelasi viime kaudella Eurooppa-liigaa samassa lohkossa Kaan Kairisen edustaman Sparta Prahan kanssa, mutta ei ole tällä kaudella mukana europeleissä.

Lue myös:

    Uusimmat