MTV Urheilun tiedot: Simo Valakarin uusi päävalmentajapesti selvillä

MTV Urheilun tietojen mukaan Simo Valakari ja Skotlannin pääsarjaseura St. Johnstone ovat päässeet sopimukseen uudesta päävalmentajapestistä.

51-vuotias suomalaisluotsi lentää tänään tiistaina Skotlantiin allekirjoittamaan uuden sopimuksensa, joka on enää viimeisiä yksityiskohtia vaille valmis. Jos mitään yllättävää ei tapahdu, nähdään hänet ensimmäistä kertaa St. Johnstonen peräsimessä sunnuntain liigaottelussa Glasgow Rangersia vastaan.

Valakari siirtyy St. Johnstoneen latvialaisesta Riga FC:stä, jossa suomalaisluotsi valmensi ensimmäistä kauttaan. MTV Urheilun tietojen mukaan Valakari ja Riga sopivat maanantai-iltapäivänä voimassa olevan sopimuksensa päättämisestä St. Johnstonen tarjottua Valakarille työpaikkaa.

St. Johnstone on Skotlannin pääsarjassa vasta kymmenentenä. Seura antoi edelliselle käskijälleen Craig Leveinille potkut joukkueen voitettuaan vain yhden ensimmäisestä kuudesta ottelustaan.

Valakari on valmentanut aikaisemmin latvialaisessa Audassa, KuPSissa, Norjan Tromsössä ja SJK:ssa. Hän voitti SJK:n peräsimessä Veikkausliigan, Suomen Cupin ja Liigacupin mestaruuden, minkä lisäksi hän johdatti KuPSin kahteen Suomen Cupin voittoon.

Peliurallaan Valakari pelasi pitkään Skotlannissa Motherwellin riveissä. Valakari neuvotteli Motherwellin kanssa myös päävalmentajan pestistä heinä-elokuussa 2022, mutta KuPS ei tuolloin halunnut luopua hänestä kesken mestaruustaistelun.
 

Lue myös:

    Uusimmat