Yllätyssiirto vireillä: Simo Valakari ehdolla huippupestiin

Simo Valakaria viedään kovaa vauhtia Skotlannin liigassa pelaavan St. Johnstonen manageriksi. 

Skotlantilaislehti The Courierin mukaan Valakari on Skotlannin liigassa pelaavan St. Johnstonen ykkösehdokas seuran päävalmentajaksi. Myös muut skotlantilaismediat ovat nostaneet Valakarin St. Johnstonen todennäköisimmäksi valinnaksi.

Valakari toimii tällä hetkellä Latviassa Riga FC:n päävalmentajana. St. Johnstone haastatteli suomalaista tehtävään aiemmin tällä viikolla. Valakari valmentaa ensimmäistä kauttaan Rigan peräsimessä. Kakkossijalla majaileva latvialaisseura on kuitenkin jäänyt mestaruustaistossa ikävästi jälkeen. Eroa on pääsarjaa johtavaan RFS:ään kolme pistettä, kun RFS:llä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Valakari on valmentanut aikaisemmin latvialaisessa Audassa, KuPSissa, Norjan Tromsössä ja SJK:ssa. Hän voitti SJK:n peräsimessä Veikkausliigan, Suomen Cupin ja Liigacupin mestaruuden, minkä lisäksi hän johdatti KuPSin kahteen Suomen Cupin voittoon.

Peliurallaan Valakari pelasi pitkään Skotlannissa Motherwellin riveissä. Valakari neuvotteli Motherwellin kanssa myös päävalmentajan pestistä heinä-elokuussa 2022, mutta KuPS ei tuolloin halunnut luopua hänestä kesken mestaruustaistelun.

 St. Johnstone on tällä hetkellä sarjassa kymmenentenä. Seura antoi edelliselle käskijälleen Craig Leveinille potkut.

Lue myös:

    Uusimmat