Muistatko vielä, miten idea PMMP:n paluusta syntyi? Yhtyeen ensimmäinen stadionkeikka rokataan tänään!

Näin ajatus PMMP:n paluusta sai alkunsa 1:15
Videolla Mira Luoti kertoo, miten PMMP:n paluu lopulta sinetöitiin.

PMMP tiedotti paluustaan kesällä 2023.

Monille PMMP-yhtyeen faneille koittaa tänä viikonloppuna odotettu päivä, kun yhtyeen paluukesä huipentuu Helsingin Olympiastadionilla soitettaviin konsertteihin perjantaina 23. elokuuta ja lauantaina 24. elokuuta.

Alun perin Popstars-ohjelman kautta toisensa löytäneiden Paula Vesalan ja Mira Luodin PMMP yhtye sai alkunsa vuonna 2002. Yhtyeeseen kuuluvat Vesalan ja Luodin lisäksi Juho Vehmanen, Heikki Kytölä ja Mikko Virta

PMMP julkaisi esikoisalbuminsa Kuulkaas enot! vuonna 2003, ja samana vuonna heidät myös palkittiin Emma-gaalassa Pop/rock-tulokas -palkinnolla. Ennen Kuulkaas enot! -albumin ilmestymistä yhtye julkaisi ikonisen singlensä Rusketusraidat, joka nousi valtavaksi hitiksi.

PMMP on julkaissut vuosien varrella yhteensä seitsemän albumia ja voittanut yhdeksän Emma-palkintoa.

Toukokuussa 2013 PMMP ilmoitti lopettavansa uransa ainakin toistaiseksi. Kokoonpano kertoi tuolloin jättäytyvänsä sivuun miettimään jatkosuunnitelmia.

Yhtye soitti toistaiseksi viimeisen keikkansa Helsingin jäähallissa lokakuussa 2013. Vesala ja Luoti lähtivät sittemmin luomaan omia soolouriaan.

Kymmenen vuoden tauon jälkeen, syyskuussa 2023 ilmoitettiin, että PMMP tekee paluun elokuussa 2024. Tuolloin kerrottiin, että yhtye esiintyy Helsingin Olympiastadionilla 24. elokuuta 2024. 

– Yllätettiin Paula muun bändin kanssa hänen 40-vuotissynttäreillään. Vedettiin kolme PMMP-kappaletta ekaa kertaa sitten lopettamisen. Oli jotenkin ihan sairaan hauskaa yhtäkkiä palata siihen musaan ja yleisökin räjähti aivan pähkinöiksi! PMMP:n basisti Juho Vehmanen ja rumpali Heikki Kytölä kommentoivat tuolloin paluun taustoja tiedotteessa.

– Puhuttiin sitten illan aikana puolittain vitsillä siinä juhlahumussa, että olisi nastaa tehdä vielä joku keikkakin yhdessä. Siitä sitten lähti käyntiin tapahtumaketju, joka huipentuu ensi vuonna Stadikalle, he jatkoivat.

Vuorokausi paluukeikan julkistuksen jälkeen tiedotettiin, että yhtye soittaa valtavan ennakkokysynnän vuoksi Olympiastadionilla lisäkeikan myös perjantaina 23. elokuuta 2024. Olympiastadionin keikkojen liput tulivat myyntiin 18. syyskuuta 2023, ja ne ilmoitettiin loppuunvaratuiksi vain muutamaa tuntia myöhemmin.

Vuoden 2023 syyskuun lopussa PMMP ilmoitti esiintyvänsä kesällä 2024 myös Seinäjoen Provinssissa, Turun Ruisrockissa ja Joensuun Ilosaarirockissa. 

– Meillä on mahtavia muistoja kesäisistä festaritunnelmista Provinssista, Ruisrockista ja Ilosaarirockista vuosien varrelta. Kolmatta Stadikkaa ei tule, mutta tehdään festareille omanlainen tiiviimpi setti, jossa mukana kaikki meidän isoimmat kipaleet! 

– Moni jäi ilman lippuja stadikalle, joten toivottavasti näin loputkin halukkaat ehtii nähdä meidät. Kiva vielä vetää kerran pemujengillä myös festariyleisölle, he kirjoittavat tuolloin Facebookissa. 

Yhtyeen ilmoitus festarikeikoista sai osin pettyneen ja vihaisen vastaanoton. Moni harmitteli sitä, ettei ensimmäisenä ilmoitettu stadionkeikka ollutkaan varsinainen paluukeikka. Osalle festarikeikat olivat kuitenkin iloinen yllätys. 

Maaliskuussa 2024 esitetyssä Yökylässä Maria Veitola -ohjelman jaksossa toimittaja Maria Veitola vieraili Mira Luodin luona. Luoti kertoi jaksossa, mistä PMMP:n paluu sai alun perin alkunsa. 

Olavi (Uusivirta) soitti ja oli sitä mieltä, että Paulan nelikymppisillä pitää vetää Kesäkaverit, koska se on yksi elämänvaihe, kun oltiin nuoria, villejä ja vapaita, Luoti kertoi. 

– Olin siellä synttäreillä ja näin ja koin sen huuman. Mutten olisi ikinä uskonut, että siitä syntyy idea, Veitola jatkaa. 

Monet ihmiset alkoivat itkeä kappaleen vedon myötä, ja se kolahti Luotiin ja Vesalaan. 

Yllä olevalta videolta näet, miten PMMP:n paluu lopulta sinetöitiin. 

Lue myös:

    Uusimmat