Tätä mieltä Olympiastadionille saapuneet PMMP:n fanit olivat paluukeikkoja edeltäneestä festarikiertueesta

Fanien mukaan PMMP:n Olympiastadionin keikka on omaa luokkaansa festivaaleilla tehtyihin esiintymisiin verrattuna.

Pop-rock-yhtye PMMP esiintyi Olympiastadionilla perjantaina 23. elokuuta. Yhtye nähdään Olympiastadionilla myös tänään lauantaina 24. elokuuta.

Vuonna 2013 uransa lopettaneet Paula Vesala ja Mira Luoti ilmoittivat PMMP:n paluusta syyskuussa 2023, ja tuolloin kerrottiin yhtyeen esiintyvän Olympiastadionilla lauantaina 24. elokuuta 2024. 

Pian valtavan ennakkokysynnän vuoksi paluukeikan rinnalle julistettiin myös lisäkeikka perjantaille 23. elokuuta. 

Vaikka stadionkeikkoja mainostettiin yhtyeen virallisina paluukeikkoina, esiintyi PMMP kesän aikana myös festivaaleilla. Tämä herätti närkästystä joissain lipun ostaneissa faneissa, jotka kuvittelivat stadionkeikkojen olevan PMMP:n ensimmäisiä keikkoja 10 vuoden tauon jälkeen.

MTV Uutisten toimittaja Aino Haili haastatteli PMMP-faneja Olympiastadionin liepeillä perjantaina 23. elokuuta ennen keikan alkua. Fanien mukaan festareilla esiintyminen ennen stadionkeikkoja oli yhtyeeltä yllättävä veto, mutta se ei sen hurjemmin haitannut.

– Minussa ei ainakaan herättänyt mitään sellaista valtavaa pettymystä, PMMP:n paluuta seuraamaan saapunut Helka Oksanen kommentoi.

– On kiva mennä Olympiastadionille kuuntelemaan heitä, keikka on varmasti ihan eri luokkaa kuin festareilla, iloitsi Helena Gullsten.

– Ymmärrän jos joitain ihmisiä se ärsyttää, jos haluaa olla sillä ekalla keikalla kun tekee paluun, mutta ajattelen sen olleen markkinoinnin puolesta järkevä teko. Stadionkeikat loppuunmyydään, ja sitten on yllätyksenä vielä ne festarikeikat, selitti Henri Rinta-Koivula.

– Jos on tosi fani, niin voi päästä näkemään enemmän kuin kaksi kertaa sen PMMP:n. Eikö siitä voisi vain iloita, Rinta-Koivula jatkoi.

PMMP:n perjantain keikalla nähtiin myös yllätysesiintyjä; ennen konsertin alkua lavalle asteli PMMP:n paluusta vastuussa oleva laulaja Olavi Uusivirta. Artisti esitti lavalla kappaleen On niin helppoo olla onnellinen.

Maaliskuussa 2024 esitetyssä Yökylässä Maria Veitola -ohjelman jaksossa toimittaja Maria Veitola vieraili Mira Luodin luona. Luoti kertoi jaksossa, mistä PMMP:n paluu sai alun perin alkunsa. 

– Olavi (Uusivirta) soitti ja oli sitä mieltä, että Paulan nelikymppisillä pitää vetää Kesäkaverit, koska se on yksi elämänvaihe, kun oltiin nuoria, villejä ja vapaita, Luoti kertoi. 

– Olin siellä synttäreillä ja näin ja koin sen huuman. Mutten olisi ikinä uskonut, että siitä syntyy idea, Veitola jatkaa. 

Monet ihmiset alkoivat itkeä kappaleen vedon myötä, ja se kolahti Luotiin ja Vesalaan. 

Katso fanien tunnelmia ennen perjantain keikkaa yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat