Muusikko Ari Taskinen on kuollut Egyptissä – tunnettiin Pelle Miljoonan kokoonpanoista

Muusikko Ari Taskinen kuoli Egyptin Dahabissa 64-vuotiaana.

Muusikko, säveltäjä ja runoilija Ari Taskinen on kuollut 15. tammikuuta Dahabissa, Egyptissä. Asia selviää hänen levy-yhtiönsä Stupido Recordsin Facebook-julkaisusta. Taskinen oli 64-vuotias. 

Julkaisun mukaan Taskinen löytyi sairauskohtaukseen menehtyneenä hotellihuoneestaan. Hänellä oli tapana viettää talvia Dahabissa ja hänen Facebook-profiilinsa mukaan tämä talvi Egyptissä oli jo 30-vuotisjuhlatalvi.

 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Muistamme lämmöllä Arin iloista ja ajoittaisista vaikeuksistakin huolimatta alati positiivista persoonaa, julkaisussa sanotaan. 

Taskinen oli Pelle Miljoona Oy - ja Pelle Miljoona 1980 -yhtyeiden jäsen. Lisäksi hän ehti olla jäsenenä muun muassa Problemsissa, Thresholdissa ja taiteilijakollekiivi Jack Helen Brutissa.

Taskisen tunnetuimpia töitä ovat hänen säveltämänsä ja sanoittamansa kappale Tahdon rakastella sinua ja Pelle Miljoonan sanoittama ja Taskisen säveltämä kappale Moottoritie on kuuma.

Näiden hittien lisäksi Taskinen sävelsi musiikkia muun muassa elokuviin ja näytelmiin sekä yhdisti runoja musiikkiin. Hän harrasti ja opetti myös äänisuunnittelua. Häneltä julkaistiin kaksi omaa runokokoelmaa sekä yksi soololevy vuonna 2021.

Lue myös:

    Uusimmat