Näihin asioihin Blind Channel aikoo keskittyä määrittelemättömän mittaisella tauollaan

Blind Channel jää tauolle, vaivaako bändin jäseniä burnout? 0:46
Videolla Blind Channel kertoo, miltä tauolle jääminen todella tuntuu.

Blind Channel ilmoitti 7. lokakuuta jäävänsä tauolle. 

Ulkomaita myöten jo pitkään kiertänyt Blind Channel kertoi 7. lokakuuta jäävänsä tauolle, jonka mittaa yhtyeen jäsenet eivät itsekään vielä tiedä.

– Syntyi 3,5 vuotta kestäneen ja yli 300 keikan maailmanlaajuisen kiertueen ryppään jälkeen. Eli käytännössä olemme olleet kiertueella Dark Side -kappaleen julkaisun jälkeen ja tehneet kaksi levyä siinä välissä. Olemme kokeneet oikeastaan kaiken, mistä olemme teininä haaveilleet, laulaja-kitaristi Joel Hokka kertoi Huomenta Suomessa 7. lokakuuta. 

– Kesän alussa teimme bändin kesken tämän päätöksen, mutta tämä aamu teki siitä todellisemman, kun tämä julkaistiin maailmalle, laulaja Niko Moilanen jatkoi. 

Yhtyeen kitaristi Joonas Porko paljasti, että ajatus putkahti esiin mökillä, eivätkä yhtyeen jäsenet edes mökille mennessään tienneet jäävänsä tauolle. Päätös syntyi perinteiseen tyyliin saunomisen ja paljuilun tuoksinassa. 

– Siellä oli saksalaisen levy-yhtiön pomo mukana ja hän oli sitä mieltä, että olemme väsyneitä. Hän ehdotti, että ottaisimme keikoista vähän happea ja keskittyisimme hetkeksi hyvinvointiimme ja taiteen luomiseen. Se oli hyvä idea, paras idea, Hokka kertoi. 

Pomo ehdotti, että yhtye olisi poissa niin pitkään, kunnes saa tehtyä ”maailman parhaan” levyn ja löytää kipinän uudelleen. 

Hokka tiivistikin, että yhtye haluaa nyt ottaa ”alkukantaisen palon” takaisin ja suunnata Los Angelesin ja Lontoon sijaan jossain kohtaa takaisin kotikonnuille Ouluun tekemään musiikkia. 

– Pääkoppa kasaan ja yritämme vähän rentoutua välissä, Porko kertoi. 

– Minun täytyy rauhoittaa hermostoni. Luen tällaista hermostodiagnostiikkaa ja sain selville, että nukkuminen alkaa palautua sitten, kun kortisolitasot alkavat laskea. Kroppani ja mieleni ovat olleet niin pahasti ylikierroksilla siitä yhdestä biisistä lähtien, että minun täytyy rauhoittaa hermostoni, opetella nukkumaan ja syömään ja hommata itselleni kämppä. Sen jälkeen voidaan miettiä, otetaanko kitara käteen ja aletaan taas tekemään musiikkia, Hokka jatkoi. 

– Ne on varmaan tällaisia elämän perusasioita, mitä oikeasti teemme. On huvittavaa sanoa, että ne ovat meille todella vieraita, Moilanen tiivisti huvittuneena.

Yhtyeestä on tulossa myös Ylen tekemä dokumentti. Yhtyeeseen kuuluvat myös basisti Olli Matela, rumpali Tommi Lalli ja perkussioista vastaava Aleksi Kaunisvesi

Katso jutun alussa olevalta videolta, millaista Blind Channelin kiertue-elämä oikeasti on.

Alta voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan. 

Lue myös:

    Uusimmat