Suomen kunnat eroavat toisistaan suuresti kun tarkastellaan koronavirustartuntojen määrää. Toiset alueet ovat käytännössä säästyneet virukselta tyystin.
Eniten todettuja koronatartuntoja on luonnollisesti Suomen suurimmissa kaupungeissa. Helsingissä tartuntoja on todettu 2700, Vantaalla lähes 880 ja Espoossa lähes 800 kappaletta. Tampereella, Järvenpäässä ja Jyväskylässä kaikissa tartuntoja on yli sata mutta alle 200.
Kun tartuntojen määrä suhteutetaan kunnan väkilukuun, on tartuntoja eniten Ylitorniossa, jossa on havaittu 7,1 koronavirustartuntaa tuhatta asukasta kohden. Suhteessa toiseksi eniten tartuntoja on havaittu Kolarissa, jossa suhdeluku on 4,7 ja Reisjärvellä, jossa luku on 4,4. Helsingissä suhdeluku on 4,1.
Lue myös: Suomessa todettu 4 uutta koronatartuntaa – sairastuneita yhteensä 7 108
Imatra suurin kunta minimaalisin tartunnoin
Oheisesta taulukosta voit vertailla kuntia niissä havaittujen koronatartuntojen määrän ja suhteellisten tartuntamäärien perusteella.
THL ei julkaise kunnan koronatartuntojen määrää, jos tartuntoja on alle viisi. Siksi ei ole varmaa tietoa siitä, missä kunnissa koronatartuntoja ei ole havaittu lainkaan.
Suurimmat paikkakunnat joissa koronatartuntoja ei ole havaittu tai niitä on ollut alle viisi kappaletta ovat Imatra, Raahe, Raisio ja Siilinjärvi. Näistä kunnista kaikissa on yli 20 000 asukasta.
Näillä paikkakunnilla ei uusia tartuntoja viikoihin
Tartuntatautirekisterin perusteella eräiden sairaanhoitopiirin alueella uusia koronatartuntoja ei ole havaittu viikkoihin.
Esimerkiksi Kainuun sairaanhoitopiirin alueella tartuntoja ei ole havaittu neljään viikkoon, Itä-Savon ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueella uusia tartuntoja ei ole tullut ilmi kolmeen viikkoon, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä kahteen viikkoon ja Pohjois-Karjalassa peräti seitsemään. Tällaisilla paikkakunnilla tartunnan saaminen lieneekin varsin epätodennäköistä.
Luvut ovat tartuntatautirekisteriin ilmoitettujen COVID-19-tapausten lukumääriä. Luvut on ladattu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rajapinnasta maanantaiaamuna 15. kesäkuuta.
Tartuntatautirekisteriin ilmoitetuissa tapahtumissa saattaa THL:n mukaan olla muutamien päivien viive.