Näin Lauri Markkanen kommentoi mammuttimaista jatkosopimustaan

Suomen ykköskoripalloilija Lauri Markkanen solmi kaikkiaan viisivuotisen ja 238 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen NBA-seura Utah Jazzin kanssa.

Seitsemän kautta NBA:ssa pelannut Markkanen siirtyi Utahiin kaksi vuotta sitten Cleveland Cavaliersista osana isompaa pelaajakauppaa.

27-vuotias suomalaistähti on puhjennut henkilökohtaisella tasolla kukkaan juuri Utahissa, ja kesän aikana on käynyt selväksi, että moni muukin seura olisi halunnut toissa kaudella NBA:n tähdistöotteluun valitun suomalaisen kokoonpanoonsa.

Utah ei kuitenkaan halunnut luopua ylivoimaisesti tärkeimmästä pelaajastaan, eikä Markkanen toisaalta ollut halukas lähtemään, vaikka seura on jäänyt kahdella viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle.

Tulevaisuuden suhteen Markkasella riittää kuitenkin luottoa Utahiin.

– He – omistajaportaasta toimistoon ja Williin (päävalmentaja Hardyyn) – ovat osoittaneet uskonsa minuun. Ympäristö on mukava, ja näiden ihmisten ansioluettelot puhuvat puolestaan, Markkanen sanoo ESPN:lle.

– Luotan siihen, että tämä organisaatio auttaa minua kasvamaan niin ihmisenä kuin pelaajana ja myös kehittää joukkuetta. Olen valmis haasteeseen.

Tuoreen jatkosopimuksen myötä Utah voi kaupata Markkasen aikaisintaan ensi kesänä. Markkasen itsensä mukaan tämä on helpottavaa.

– Tuntuu kuin olisi lähtenyt paino pois hartioilta. Nyt voin keskittyä olennaiseen, koripallon pelaamiseen korkealla tasolla. En stressaa näistä asioista, mutta ei voi myöskään teeskennellä, ettei näistä asioista kuulisi.

– On hyvä tunne tietää, että tulen olemaan Utahissa.

Markkasen vanhasta, vuonna 2021 tehdystä nelivuotisesta sopimuksesta oli jäljellä vielä ensi kausi, josta hän olisi vanhan sopimuksen puitteissa tienannut 18 miljoonaa dollaria. Nyt jo ensi kausi neuvoteltiin uusiksi, ja hänen uusi palkkansa ensi kaudelta on 42 miljoonaa dollaria.

Kaudesta 2025–2026 alkaen uusi sopimus takaa Markkaselle neljässä vuodessa 196 miljoonaa dollaria, eli huimat 49 miljoonaa dollaria kaudessa.

– Kun minut kaupattiin Utahiin, organisaatio ja kaupunki ottivat minut heti omakseen, ja tämä on ollut perheystävällinen paikka, kahden lapsen isä sanoo ESPN:lle.

– Tämä on ollut mahtava paikka kasvaa ihmisenä.

Lue myös:

    Uusimmat