Näin tapahtumanjärjestäjä ja poliisi kommentoivat Coldplayn keikka-alueen ulkopuolista hässäkkää

Coldplayn keikan aikana nähtiin kaoottisia hetkiä 0:31
Katso videolta, miten ihmiset kiipesivät turva-aidan yli Coldplayn keikalle.

Coldplayn keskiviikkoinen keikka kiinnosti myös alueen ulkopuolella olevia ihmisiä.

Coldplayn viimeisen Olympiastadion-keikan aikana nähtiin kaoottisia hetkiä, kun aidan ulkopuolella majailleista ihmisistä osa pääsi hyppäämään turva-aitojen ylitse konserttialueelle.

Järjestyksenvalvojat vaikuttivat joutuneen hankalaan tilanteeseen, kun väkipaljouden keskeltä aidan ylitse hyppineet henkilöt pääsivät pinkaisemaan heidän ohitseen ylös stadionille kulkevia portaita. 

Paikalla olleen MTV:n toimittajan mukaan välikohtaus tapahtui Coldplayn A Sky Full of Stars -kappaleen aikana stadionin pohjoiskaarteessa. 

Toimittajan mukaan tilanne rauhoittui nopeasti, ja tunnelma konserttialueen ulkopuolella oli kohtuullisen rauhallinen massiivisesta väenpaljoudesta huolimatta. 

Live Nationin markkinointipäällikkö Piia Lindroos kertoo tilanteen olleen tapahtumanjärjestäjien hallinnassa.

– Tilanne oli tiedossa kokonaiskuvan osalta ja sitä tarkkailtiin jatkuvasti. Sisälle päässeet palautettiin aitojen ulkopuolelle järjestyksenvalvojien toimesta, Lindroos kommentoi.

Lindroosin mukaan tapahtuma-alueen välittömälle läheisyydelle oli kerääntynyt tuhansittain ihmisiä nauttimaan illasta. 

– Tunnelma oli niin tapahtuma-alueen sisä- kuin ulkopuolella hyvin iloinen ja ihmiset käyttäytyivät muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta todella hyvin. Teemme hyvää yhteistyötä myös Olympiastadionin, Helsingin kaupungin ja viranomaisten kanssa tapahtumaturvallisuuden yleisestä kehittämisestä, Lindroos kertoi. 

Poliisin mukaan aitojen ylitse hyppivät ihmiset kuuluvat tapahtumanjärjestäjien vastuulle. Tarkkaa tietoa alueen ulkopuolella oleilevien ihmisten määrästä poliisilla ei ollut.

– Poliisin näkökulmasta tunnelma oli hyvin rauhallinen koko illan ajan. Alueella pyöri yksittäisiä poliisin partioita, Helsingin poliisin viestinnästä kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat