Näin toimii "äitijäähy" – Sydni ei pane jäähylle vain lapsia, vaan myös itsensä: "Muuttaa potentiaalisesti stressaavan tilanteen positiivisemmaksi"

Aikuinen, näin saat tahtosi läpi uhmaikäisen kanssa 0:39
Aikuinen, näin käsittelet uhmaikäistä "hanskakeskustelussa"! Kasvatusalan ammattilainen, Suomen Supernanny Pia Penttala kertoo, miten kolmevuotiaan voittaa kinaamisessa.

Sydni päätti mennä mukaan lapsensa jäähylle, ja havaitsi pian metodin toimivaksi!

Sydni Ellisin perheessä äitikin joutuu jäähylle. Sydni paljasti Popsugar-sivustolle metodinsa, jossa panee myös itsensä jäähylle lastensa Loganin, 3 ja Liamin, 2 kanssa.

– "Äitijäähy" on kurinpitoväline, jota käytän antaakseni taaperoilleni nopean nollauksen silloin, kun he sitä tarvitsevat, Sydni sanoo.

"Äitijäähyllä" istutaan äidin vieressä tai sylissä

"Äitijäähyllä" lapsen täytyy istua äidin vieressä tai sylissä. Samalla voidaan halia ja jutella tunteista. Äiti on paikalla koko jäähyn ajan.

– Tämä on toistaiseksi suosikkitapani käsitellä konfliktit ja uhmakohtaukset taloudessamme – ja koska meillä on kaksi taaperoa, joilla on vain 1,5 vuoden ikäero, romahduksia, tappeluja ja huutokohtauksia tapahtuu tunneittain, Sydni sanoo.

"Annoin hänelle pusuja, enkä antanut hänen lähteä ..."

Sydni kehitti "äitijäähyn" poikansa Loganin ollessa alle vuoden ikäinen. Jos lapsi sai raivokohtauksen, Sydni yksinkertaisesti nosti tämän syliinsä ja piteli siinä tiukasti samalla syvään hengitellen.

– Annoin hänelle pusuja, enkä antanut hänen lähteä ennen kuin minuutin tai kahden kuluttua, koska hän oli "äitijäähyllä". Kerron pienen salaisuuden: oikeasti tämä oli vain suuri huijaus, jotta saisin halailla vauvaani enemmän.

Loganin kasvaessa Sydni huomasi taktiikkansa toimivan edelleen: lapsi rauhoittui äidin kanssa "jäähdytellessään".

Sydni poikiensa kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Näin jäähy toimii

Vaikka toisinaan lapsilta voidaan takavarikoida lelu tai heidän tv:n katselunsa voidaan kieltää, "äitijäähyltä" lapset tulevat Sydnin mukaan iloisina takaisin. Jos lapset tappelevat, Sydni yksinkertaisesti poimii toisen mukaansa.

– Menemme sohvalle ja lapsi voi joko istua sylissä tai vieressäni, Sydni kuvaa.

– Seuraavaksi annan halin tai pusun otsalle, tai silittelen hiuksia ja kyselen muutaman kysymyksen: Mitä tapahtui? Miksi teit noin? Miltä se tuntui? Varmistan, että selitän aina lapsen tunteet ja kerron hänelle, että ymmärrän ja olen surullinen, jos hän on surullinen tai hermostunut.

Tarjoaa lapselle kahdenkeskistä aikaa äidin kanssa

Sydnin mukaan hän istuu lapsensa kanssa muutamista minuuteista 20 minuuttiin. Naisen mukaan kumpikin poika valitsee mieluummin äitijäähyn kuin tavallisen, ja usein keskustelu siirtyy muutamissa minuuteissa muihin asioihin.

– En ole lastenkasvatusammattilainen, mutta olen huomannut pari syytä sille, miksi "äitijäähy" toimii taaperoilleni. Aluksi se erottaa heidät välittömästi toisistaan, Sydni kuvailee.

Onko kotona jo tylsää? Miten selitän lapselle, että kotona on pakko olla? Supernanny Pia Penttala kertoo vinkit lastenhoitoon poikkeustilanteessa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

– Toiseksi se antaa "kurinpalautusta" saavalle lapselle kahdenkeskistä aikaa kanssani sekä huomiota. Koska teen töitä kotoa päivittäin, joskus taaperoni kiukuttelevat tai saavat kohtauksen vain saadakseen huomiotani.

"Muuttaa potentiaalisesti stressaavan tilanteen positiivisemmaksi"

Sydni kuvaili Good Morning Americalle, että tavallinen jäähy vain saa hänet turhautuneemmaksi. Halaamalla ja pusuttelemalla lapsiaan hän saa myös itsensä rauhoittumaan, vaikka olisi ollut suuttunut.

– Se muuttaa potentiaalisesti stressaavan tilanteen positiivisemmaksi.

Sydnin mukaan jäähykikkaa voi käyttää kodin lisäksi esimerkiksi puistossa tai kylässä.

– Se on vain tapa ottaa muutama minuutti aikaa sille, mitä taaperosi ajattelee ja tuntee, ja samalla voit kähveltää itsellesi muutaman pehmeän halauksen. Kaikki poistuvat tilanteesta rennompina ja vähän onnellisempina.

Lue myös:

    Uusimmat