Nämä nopeat ja superhelpot askartelut onnistuvat vielä pääsiäispäivänä.
Perinteisesti kananmunat värjätään keitinveteen lisätyillä kelta- tai punasipulin kuorilla. Kuorista irtoava väri tarttuu munankuoriin.
Keittiö on myös täynnä luonnon omia väriaineita: punaviini, mustikka, curry, kurkuma, punajuuri ja pakastepinaatti värjäävät pääsiäismunat luonnollisesti.
Jos leivontakaappiin on jäänyt käyttämättömiä, kenties jo parasta ennen -päiväyksen ylittäneitä elintarvikevärejä, hyödynnä ne munien värjäyksessä.
Vinkki: Puno ohutta narua munan ympärille ennen värjäystä. Saat aikaiseksi hauskat raidat.
Vinkki: Voit myös asetella lehtiä tai kuivakukkia munan ympärille ja pujottaa munan ohuista sukkahousuista tehdyn pussin sisälle. Saat kauniita kuvioita kuoriin.
Tulosta tästä itsellesi hauska pääsiäissabluuna!
Grafiikka: Annika Syvälähde