Nainen istui 43 vuotta vankilassa murhasta – todettiin syyttömäksi

Vankilassa istuneen naisen murhatuomio kumottiin 43 vankilavuoden jälkeen ja hänet vapautettiin perjantaina. Missourin yleinen syyttäjä oli taistellut yli kuukauden ajan pitääkseen hänet telkien takana.

Sandra Hemme poistui perjantaina Chillicothessa sijaitsevasta vankilasta. Muutamaa tuntia aiemmin tuomari joutui uhkaamaan syytteillä oikeuden halventamisesta, mikäli oikeuden päätöstä ei noudatettaisi.

Tuomari päätti alun perin 14. kesäkuuta, että 64-vuotiaan Hommen asianajajat olivat esittäneet ”selvät ja vakuuttavat todisteet” syyttömyydestä ja tuomari kumosi tuomion. Syyttäjä Andrew Bailey halusi kuitenkin jatkaa taistelua Hemmen vapauttamistaan vastaan oikeudessa. Asiasta uutisoi muun muassa CBS Austin.

Tuomari Ryan Horsman sanoi perjantaina pidetyssä oikeuskäsittelyssä, että mikäli Hemmeä ei vapautettaisi sovittuun aikaan mennessä, määräisi hän Baileyn itsensä saapuvan oikeuteen eteen tiistaiaamuna. Tuomari uhkasi syytteillä oikeuden halventamisesta.

Hän myös moitti Baileyn toimiston väkeä soitoista vankilan johtajalle ja kehotuksista olla vapauttamatta Hemmeä. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun muutoksenhakutuomioistuimen lautakunta oli jo todennut, että Hemme voidaan vapauttaa. 

– On väärin soittaa jollekulle ja käskeä häntä olemaan noudattamatta oikeuden päätöstä, tuomari Horsman painottaa.

Hommen välitöntä vapautumista ovat vaikeuttaneet tuomiot, jotka hän on saanut telkien takana tehdyistä rikoksista. Hän sai kahden vuoden tuomion vuonna 1984 ja kymmenen vuoden tuomion hyökättyään vankilan työntekijän kimppuun partaterällä vuonna 1996. Bailey väitti, että Hemme muodostaa turvallisuusriskin itselleen ja muille ja että hänen pitäisi aloittaa näiden tuomioiden suorittaminen nyt.

Lähde: CBS Austin

Lue myös:

    Uusimmat