Nainen poltti kumppaninsa hirsitalon maan tasalle – mies menetti koko omaisuutensa

Talo paloi täysin tuhopoltossa 1:20
Katso video: Poliisin esitutkintamateriaalista poimitut kuvat paljastavat tuhon rajuuden.

Nainen tuomittiin ehdottomaan vankeuteen tämän sytytettyä seurustelukumppaninsa hirsitalon tuleen Kouvolassa maaliskuussa 2022.

Tapahtumien taustalla oli ilmeisesti miehen ja naisen välinen riita, joka liittyi tuomatta jääneeseen tupakka-askiin. Kun mies oli lähtenyt pois, oli päihtynyt nainen sytyttänyt miehen talon tuleen.

Pariskunta oli seurustellut joitain vuosia.

Mies menetti lähes koko omaisuutensa

Nainen oli talon sytyttämisen jälkeen soittanut hätäkeskukseen. Pelastuslaitoksen saapuessa talo oli jo täyden palon vaiheessa. Rakennus tuhoutui täysin.

Mies menetti tulipalossa suvussa kulkeneen kotitalonsa, joka myös oli lähes hänen koko omaisuutensa. Lisäksi hän menetti irtaimistonsa. Hänellä ei ollut kotivakuutusta, joka korvaisi vahingot.

Oli kovassa humalassa

Hätäpuhelussa ja palopaikalla päihtynyt nainen kertoi viranomaisille sytyttäneensä palon ja sanoi syynä olevan suhteen väkivaltaisuus.

Naisella on taustaa tulipaloissa, sillä hän oli aiemmin sytyttänyt oman kotinsa tuleen palavalla nesteellä.

Nainen puhalsi paikalla 2,78 promillen tuloksen, eli hän oli kovassa humalassa.

Oikeus ei uskonut selitystä

Oikeudessa nainen kuitenkin kiisti sytyttäneensä palon ja sanoi palon syttyneen sisällä tupakoinnista. Naisen kertoman mukaan tupakan tulipesä olisi tippunut tupakkaa sisällä polttaessa, ja se olisi sytyttänyt tulipalon naisen ollessa terassilla.

Oikeus ei pitänyt selitystä uskottavana jo pelkästään sen takia, miten nopeasti palo eteni.

– Käräjäoikeus pitää epäuskottavana, että tupakan tulipesän tippuminen helpostikin syttyvän materiaalin päälle johtaisi niin voimakkaasti etenevään tulipaloon, että [naisen] palatessa polttamasta kuistilta tupakkaa, sisällä olisi jo räjähtänyt ja liekit olisivat tulleet ovesta [naista] vastaan.

Oikeus katsoi naisen sytyttäneen tulentekovälineillä asunnossa irtainta omaisuutta tuleen, mistä palo levisi koko rakennukseen.

Ehdoton vankeustuomio

Oikeus arvioi, että teko oli tehty harkitsemattomasta hetken mielijohteesta. Nainen oli pidempään kärsinyt mielenterveys- ja päihdeongelmista.

1960-luvulla syntynyt nainen tuomittiin törkeästä vahingonteosta 1,5 vuoden vankeuteen. Muun muassa naisen aiempien vankeustuomioiden vuoksi vankeus oli ehdotonta.

Hänet määrättiin lisäksi korvaamaan poltetusta talosta miehelle 120 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat