Nairobista kaatopaikalta on löytynyt usean naisen silvotut ruumiit

Kenian poliisi kertoi maanantaina ottaneensa kiinni yhden ihmisen epäiltynä usean naisen tappamisesta. Naisten ruumiit löydettiin silvottuina kaatopaikalta Nairobista.

Epäilty on tunnustanut tappaneensa 42 naista ja hävittäneensä ruumiit kaatopaikalle. Epäilty väittää tehneensä murhia toissa vuodesta lähtien.

Poliisi on löytänyt tähän mennessä yhdeksän naisen ruumiit. Poliisin mukaan ruumiinavaukset tehdään tänään.

– Olemme tekemisissä sarjamurhaajan kanssa, psykopaattisen sarjamurhaajan, joka ei kunnioita ihmiselämää, sanoi rikostutkimusosaston päällikkö Mohamed Amin.

Epäily on kertonut poliisille, että hänen ensimmäinen uhrinsa oli hänen vaimonsa, jonka hän kuristi kuoliaaksi, paloitteli ja hävitti samaan paikkaan kuin muutkin löydetyt ruumiit.

Kenian poliisi arvostelun kohteena

Rikospaikalla syntyi viikonloppuna jännitteitä, kun poliisi hajotti raivostuneiden asukkaiden joukon kyynelkaasulla. Kenian poliisin valvontaviranomainen (IPOA) ilmoitti perjantaina tutkivansa, onko poliisilla osuutta kaatopaikalta löytyneisiin ruumiisiin. IPOA huomautti, että kaatopaikka sijaitsee vain sadan metrin päässä poliisiasemalta.

Tapaus on nostanut Kenian poliisin uudelleen valokeilaan ja lisännyt painetta presidentti William Rutolle.

Kenia on ollut myllerryksessä siitä lähtien, kun nuorten aktivistien johtamat mielenosoitukset alkoivat neljä viikkoa sitten. Aktivistit ovat osoittaneet mieltään epäsuosittuja veronkorotuksia vastaan, joita Ruto on sittemmin joutunut perumaan Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) painostuksesta huolimatta.

Kenian poliisia on syytetty liiallisesta ja suhteettomasta väkivallasta mielenosoitusten hillitsemiseksi. Mielenosoituksissa on kuollut kesäkuun aikana lähes 40 ihmistä ja loukkaantunut yli 300.

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 14.47.

Lue myös:

    Uusimmat