Emma Karasjoki huomasin TikTok-videoidensa kommenttikentässä positiivisen ilmiön.
Toimittaja-juontaja Emma Karasjoki vieraili lauantaina 12. maaliskuuta suorassa Putous-lähetyksessä Sarjapudottajat-ohjelmaosiossa. Hän esiintyi vierailevana tähtenä punaisen joukkueen Varatut sinkut paljaana on the beach Pori -ohjelman tunnarissa.
Ylen Sinkut paljaana -realityn juontajana toimiva Karasjoki kertoi MTV Uutisille kuulumisiaan ennen suoraa Putous-lähetystä. Hän kuvaili alkuvuotensa olleen työntäyteinen erilaisista juontopesteistä johtuen.
– Sitten kun se huuma rauhoittui siinä tammikuun lopussa, niin sitten on päässyt ottamaan vähän iisimmin ja suunnittelemaan uusia juttuja, hän sanoo.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.
Juonto- ja toimittajantöiden lisäksi Karasjoki tuottaa työkseen sisältöä videopalvelu TikTokiin. Hän käsittelee videoillaan muun muassa naiseuteen ja tasa-arvoon liittyviä teemoja.
Videoiden pääaihealueena ovat usein naisten nyky-yhteiskunnassa kokemat ristipaineet ja erilaisten yhteiskunnan naisille asettamien muottien kyseenalaistaminen.
Karasjoki kertoo TikTok-videoidensa saaneen pääsääntöisesti positiivista palautetta ja kiitosta. Joukkoon mahtuu kuitenkin myös negatiivisia kommentteja.
– Siellä on paljon sellaisia tyyppejä, jotka ovat todennäköisesti lapsia, eivät oikein vielä tiedä maailmasta hirveästi ja saattavat oksentaa pahaa oloaan sinne, hän sanoo.
Lue myös: Juuso "Köpi" Kallio nähdään Putouksessa – radiotähti raottaa tulevia suunnitelmiaan: "Ei pelkästään äänen parissa tänä vuonna työskennellä"
Negatiiviset kommentit, joilta Karasjokikaan ei ole täysin välttynyt, ovat TikTokissa melko yleisiä. Usein esimerkiksi juuri tasa-arvoa tai muita paljon tunteita herättäviä teemoja käsittelevät videot saattavat kerätä paljonkin vihakommentteja, joissa videon tekijää arvostellaan ikävin sanakääntein.
Karasjoki kertoo kuitenkin huomanneensa saamissaan negatiivissävytteisissä kommenteissa myös yhden positiivisen puolen.
– Vaikka olen nuori blondi nainen, niin yksikään palaute ei ole vielä tähän mennessä kohdistunut minuun henkilökohtaisesti.
Karasjoen saama kritiikki kohdistuukin hänen mukaansa usein hänen kulloinkin käsittelemäänsä aiheeseen ja siihen, että osa ihmisistä on hänen kanssaan eri mieltä.
– Asioista saa olla eri mieltä, ja sen saa kommentoida silloin kun se ei ole spämmiä, trollaamista, haukkumista tai kunnianloukkausta.
– Sehän on hyvä, että herää keskustelua, ja sitä keskustelua on herännytkin yllättävän paljon. Olen itsekin yllättynyt siitä, ja se on ollut tosi hyvää keskustelua, hän kertoo.