Someraivo podcastin naispuheista – Vili Viljakainen pahoittelee sanomisiaan: "Nostan käteni virheen merkiksi"

Diili-ohjelmasta tuttu Vili Viljakainen ja Big Brother-ohjelmasta tuttu Kristian Heiskari kohahduttivat sanomisillaan. 

Tosi-tv-ohjelmista tutut Kristian Heiskari ja Vili Viljakainen aiheuttivat kohua sosiaalisessa mediassa Miesten saunavuoro  -podcastin jaksossa arvostelemalla rajusti naisten ulkonäköä. 

Molemmat muun muassa kertoivat, että heille naisessa epämiellyttävää on ylipaino. He myös käyttivät sanaa ryhävalas puhuessa naisista. 

Kyseinen jakso on nyt poistettu Podimosta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Podcasti herätti raivoa sosiaalisessa mediassa. 

– Jos on tarve häpäistä muita, kannattaa pohtia asiaa terapiassa. Naisia ei yleensä sytytä ilkeät ja empatiakyvyttömät miehet, henkilö kommentoi Instagramissa. 

– Valkoisten miesten ääntä mahtuu tähän maailman, vaikka kuinka paljon. Skarpataan kuitenkin sen suhteen, miten asioista puhutaan. Kunnioitetaan toisiamme. Me pystytään siihen, kundit, toinen kommentoi. 

– Meidän jokaisen pitäisi pystyä kohtaamaan toisemme kunnioittavasti ja kohdella asiallisesti. Tapasi haukkua lihavia ryhävalaiksi ylläpitää lihaviin kohdistuvaa läskivihaa, jotka kohdistuvat yhä nuorempiin tänä päivänä. 

–Sinulla ja Vilillä on tuhansia nuoria seuraajissani, ja minä toivon kovasti erityisesti näinä hetkinä kun nuorten pahoinvointi on lisääntynyt, kiinnittäisitte paremmin huomiota sanoihinne, somessa muistutetaan. 

Viljakainen kommentoi tilannetta Instagramissa. 

– Olen tullut siihen tulokseen, että sanavalinnat on menneet yli asiallisen linjan liittyen tiettyyn osaan jaksossa käydyssä keskustelussa. Keskustelimme mieltymyksistä ja epämieltymyksistä vastakkaisessa sukupuolessa deittailumielessä. 

– Podissamme erehdyttiin käyttämään sanavalintoja, jotka ei yhteiskunnallisessa keskustelussa ole mielestäni ok, Viljakainen kertoo. 

Myöntää tehneensä virheen.

– Nostan käteni itseni ja kollegani puolesta virheen merkiksi. Mielestäni mielipiteistä ja asioista pitää voida puhua suoraan ja ääneen, mitä juuri halutaan keskustelussamme edistää, mutta tässä meni pari juttua yli rajan, Viljakainen jatkaa. 

Heiskari puolestaan kommentoi asiaa Instagramin tarinat -osiossa. 

Jos julkaisu ei äy, voit katsoa sen täältä.

– On se kumma, kun ei saa nykypäivänä mitään sanoa, Heiskari kertoo videolla. 

– Ei tässä kenellekäkään mitään pahaa toivota ja tarkoiteta. Avaudutaan vaan aiheista rehellisesti ja ilmaisuja käytetään, jotka varmaan rasahtavat monilla korvaan, Heiskari kirjoittaa tarinat osioon. 

Podcastia mainostetaan miesten saunakeskusteluina, joita tuodaan päivänvaloon. 

Miesten Instagramissa kerrotaan, että kyseinen podcast-sarja on syntynyt heidän yhteisen saunareissun päätteeksi, jossa he alkoivat puhua muun muassa naisista oman haastavan elämäntilanteen aikana. 

– Saatiin toisiltamme tukea naisasioissa, molemmilla oli vähän skeida tilanne. Todettiin, että eihän me miehet paljoa tohdita avautua tai välttämättä edes puhua, ellei veressä ole vähintään kaksi promillea ja ympärillä 80 astetta celciusta. Päätettiin tehdä podcast. 

Lue myös:

    Uusimmat