Uusnatsien hakaristiliput liehuivat tänään hetken aikaa Helsingin kaduilla ennen poliisin väliintuloa "yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi". Hakaristilipun käyttö ei ole Suomessa rangaistavaa, toisin kuin useissa muissa maissa.
Saksassa hakaristisymbolin esittämisestä tai natsitervehdyksistä voi saada jopa kolmen vuoden vankeustuomion. Symboleita saa kuitenkin esittää taideteoksissa sekä opetustilanteissa. Natsien symbolit kiellettiin Saksassa heti toisen maailmansodan jälkeen.
Lähes yhtä tiukka panna hakaristeille on Adolf Hitlerin synnyinmaassa Itävallassa. Siellä esimerkiksi 22-vuotias mies sai kahden vuoden vankeustuomion leijatettuaan natsisymboleilla koristeltua leijaa.
Suoria ja epäsuoria kieltoja
Ranskassa natsisymboleja saa esittää historiallisissa elokuvissa ja yksityistilaisuuksissa, jos jälkimmäisissä ei epäillä järjestyshäiriöitä. Muuten tunnusten esitys julkisesti on kielletty.
Vuonna 2015 tunnukset kiellettiin lailla Ukrainassa. Sanomalehti Independent kertoo, että natsien symbolit ovat kiellettyjä myös Tshekissä ja Slovakiassa.
Useissa maissa, esimerkiksi Sveitsissä ja Ruotsissa kielto on epäsuora. Sveitsissä natsitervehdys on kielletty, jos sillä tietoisesti halutaan levittää rasistista ideologiaa.