Nato-eversti: Putin, toimi nopeasti tai "gangsterikaverit" tulevat

Putin on heikoilla jäillä, arvioi Iso-Britannian armeijan entinen upseeri.

Brittilehti The Sunin haastattelema eläköitynyt Nato-eversti Hamish de Bretton-Gordon arvioi, että Venäjän presidentti Vladimir Putinin päivät saattavat olla pian luetut, ellei presidentti saa Ukrainan yllätyshyökkäystä kuriin.

De Bretton-Gordon palveli Britannian armeijassa 23 vuoden ajan. 

Ukraina aloitti hyökkäyksen Venäjän maaperälle elokuun alussa. Ukraina ei ole perääntynyt alueiltaan tähän päivään asti, vaan päinvastoin: Se on vahvistanut etenemistään, ja vallannut kymmeniä kyliä Kurskin alueella.

Tilanne on saanut Venäjän eliitissä aikaan paniikinkatkuisia tunnelmia. De Bretton-Gordonin mukaan Putin katselee tällä hetkellä ympärilleen, ja miettii mitä läheiset liittolaiset ajattelevat.

– Vaikka Putinilla on rautainen ote, on totta, että ihmiset puhuvat ja ymmärtävät, mitä nyt tapahtuu. Hänen on selvitettävä tämä hyvin nopeasti, de Bretton-Gordon arvioi.

"Gangsterikaverit sujauttavat mielellään jotain teehen"

De Bretton-Gordon kertoo, että Putinin toimintaa leimaa tällä hetkellä sanalla sanoen paniikki, eikä hän voi luottaa jatkossa enää välttämättä siihen, että liittolaiset pysyvät tiiviisti rivissä hänen rinnallaan.

Tästä saatiin ensimakua viime viikolla, kun Putinin läheisenä liittolaisena tunnettu venäläisoligarkki Oleg Deripaska kommentoi Ukrainan sotaa "hulluksi" ja vaati sotatoimien lopettamista välittömästi.

– Putin on ohuella jäällä ja lämpötila nousee, de Bretton-Gordon kertoo.

– Jos hän ei toimi, monet hänen gangsterikavereistaan sujauttavat mielellään jotain teehen ja ottavat vallan.

Putinin tiedetään arvostavan lojaaliutta. Presidentin lähipiiri koostuu luotetuista, joihin kuuluu liikemiesten ja poliitikkojen lisäksi myös hänen entisiä KGB-tuttujaan.

Lue myös:

    Uusimmat