NHL-lupaus Konsta Helenius paljastaa – tällainen on Olli Jokisen antama tärkein vinkki: "Sen se sanoo aina"

NHL-lupaus Konsta Helenius kertoo, mitä kevään MM-kisat opetti 1:10
NHL-lupaus Konsta Helenius kertoo, mitä kevään MM-kisat opetti.

Viime kaudella läpimurtonsa SM-liigassa tehnyt Konsta Helenius lähtee alkavalla kaudella tavoittelemaan paikkaa NHL-seura Buffalo Sabresin kokoonpanossa. MTV Urheilun haastattelussa Helenius kertoo

Buffalo varasi Heleniuksen kesän varaustilaisuudessa numerolla 14 ja 18-vuotias keskushyökkääjä päätti, että lähtee Pohjois-Amerikkaan heti tilaisuuden tullen. Helenius solmi heinäkuussa kolmivuotisen tulokassopimuksen Sabresin kanssa

MTV Urheilun haastattelussa Helenius sanoo lähtevänsä Pohjois-Amerikkaan pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja hyvällä itseluottamuksella. 

– Änärissä pelaavat kaikki maailman parhaat. Haluan näyttää parasta siellä, Helenius sanoo. 

– Jos haluaa kokoonpanoon, pitää jonkun toisen pelipaikka viedä.

Lopulta onnistumiset harjoitusleirillä määrittävät aloittaako Helenius kautensa Sabresissa vai farmiseurassa, AHL-sarjan Rochester Americansissa.

– Campit alkuun. Siellä pitää näyttää, jos haluaa joukkueeseen päästä. Siellä pitä laittaa parasta pöytään.
Pitää onnistua oikeassa paikassa.

Helenius kertoo keskittyneensä kesän harjoittelussaan erityiseti nopeuden hankkimiseen.

– Sitä on reenattu monta kesää, Helenius sanoo.

– Se on tärkeää, että on nopea ja pystyy siellä pääsemään äijiä karkuun. Pohjois-Amerikassa on pieni kaukalo, ei ole niin paljon tilaa. 

Jokisen koulussa

Helenius pelasi kaksi viimeistä kautta Mikkelin Jukureissa, jossa oli lainalla kasvattiseurastaan Tapparasta. Sopimusta Tapparan kanssa olisi ollut jäljellä vielä vuoden verran, joten Heleniuksen kohdalla yksi vaihtoehto oli, että hän pelaisi vielä kauden verran SM-liigaa Tapparassa. Elokuussa Tappara kuitenkin tiedotti, että Helenius lähtee tavoittelemaan pelipaikkaa Pohjois-Amerikkaan, eikä näin jatka SM-liigassa lainasopimuksella.

Helenius nakutti viime kaudella SM-liigassa 51 ottelussa tehot 14+22 ja pääsi läpimurtokautensa jälkeen mukaan Jukka Jalosen leijonajoukkueeseen Tshekin MM-kisoihin. MM-kisoissa vastuuta tuli vaihtelevasti. Helenius istui välillä katsomossa ja pelasi lopulta neljässä ottelussa. Kokemus muistutti siitä, millä saralla nuorukaisella riittää vielä kehitettävää.

– Ruotsia vastaan kun pelasi, katsoin, että kaikki Ruotsilla olivat tosi vahvoja. Kyllä siellä kulmassa joutuu vääntämään. Siellä huomasi sen, että kyllä ne änäripelaajat on vahvempia kuin normi liigapelaajat, Helenius sanoo.

– Sitä on pari kesää tässä treenattu, että on vahvempi ja nopeampi. Sitä koitan kehittää koko ajan.

Matkalla kohti NHL:ää Helenius on saanut erinomaista oppia NHL:ssä 1 231 ottelua pelanneelta Olli Jokiselta, joka valmensi Heleniusta Jukureissa.

– Kyllä sieltä aina tulee tipsejä, kun jutellaan. Kaiken maailman juttuja on käyty läpi. Sieltä on tullut tarinoita rapakon takaa.

Mikä on tärkein vinkki, jonka Jokinen on antanut?

– Varmaan, että puolustuspää eka. Sen se sanoo aina ennen jokaista peliä, että pitää puolustuspää hoitaa eka. Sitten saa enemmän kiekkoja ja pääsee enemmän hyökkäämään, kun hoitaa puolustuspään.

Lue myös:

    Uusimmat