NHL-mestari Anton Lundell puhuu suoraan jättisopimuksestaan: "Joka dollarin arvoinen"

Anton Lundell kiikutti Stanley Cup -pokaalin Espoonlahteen: "Päivä tulee olemaan spesiaali" 7:06
Anton Lundell kertoo MTV Urheilulle, millaisen vaikutuksen hän haluaisi Stanley Cupin jättävän Espoonlahdessa.

Florida Panthersin mestarihyökkääjä Anton Lundell jatkaa suomalaispelaajien Stanley Cup -juhlallisuuksia Espoonlahdessa. Rahakkaan jatkosopimuksen NHL-seuransa kanssa allekirjoittanut Lundell kertoo MTV Urheilulle, miten suhtautuu kasvaneeseen rooliinsa ja valokeilaansa.

Lundell aloittaa juhlapäivänsä hänelle erityisestä Espoonlahdesta. Helsingin IFK:sta Pohjois-Amerikkaan lähteneen 22-vuotiaan juhlallisuuksia jatketaan myöhemmin Helsingin jäähallilla, missä paikalla on tuhansia kannattajia.

– Olen kasvanut Espoonlahdessa ja täältä kaikki on lähtöisin. Tämä paikka on lähellä sydäntä, EPS:n kasvatti kertoo MTV Urheilulle.

– Se on aika epätodellinen fiilis tuoda Stanley Cup tänne. En tiedä tajuaako sitä edes ihan täysin, että se on luonani koko päivän. Nyt meitä on tuhansia Nordiksella ja siitä tulee kyllä mahtava kokemus. Se on mulle kuin toinen koti.

Katso ylälaidan videolta, mitä kaikkea Lundellin erityisen pokaalipäivän ohjelmaan kuuluu.

"Palkan kanssa tulee tietynlaisia vaatimuksia"

Lundell teki heinäkuun alussa kuusivuotisen jatkosopimuksen Floridan kanssa. Diili oli arvoltaan 27,8 miljoonaa euroa. Lundell haluaa osoittaa olevansa joka pennin arvoinen kiinnitys.

– Se on hienoa, että saatiin hommat maaliin. Olen todella innoissani jatkamisesta Floridassa. Se on huippupaikka asua, ja meillä tulee olemaan taas mahtava jengi, joka pystyy toivottavasti taistelemaan taas voitosta, Lundell avaa.

– Henkilökohtaisesti odotan jatkoa innolla. Se on seuraava steppi edessä ja tiedän, että palkan kanssa tulee tietynlaisia vaatimuksia. Olen kuitenkin innoissani ja haluan näyttää, että olen joka dollarin arvoinen.

Florida päihitti Edmonton Oilersin NHL-finaaleissa kesäkuussa voitoin 4–3. Lundell iski pudotuspelivaiheen 24 ottelussa kolme maalia ja yhteensä 17 tehopistettä. Nöyränä tunnustettu joukkuepelaaja on astunut aivan uusiin parrasvaloihin, mutta sanoo nauttivansa olostaan kirkkaimpien valojen ulkopuolella.

– Paljon on ehtinyt tapahtua voiton jälkeen. Meillä oli juhlat, tulin Suomeen ja sen jälkeen on ollut aikamoista härdelliä ja paljon tapahtumia, mikä tietysti on ollut odotettavissa voiton jälkeen.

– Itse tykkään kuitenkin olla myös yksin mökillä ja rauhoittua. En aina tykkää olla valokeilassa, missä katseet kohdistetaan muhun. Mutta tämä päivä tulee olemaan spesiaali, Lundell lupaa.

Kaikkiaan suomalaissentteri on takonut kolmen NHL-kauden aikana 216 runkosarjaottelua, joissa on syntynyt komeat 112 tehopistettä.

Lue myös:

    Uusimmat