NHL-tähti pakkasi kamansa ja lähti Venäjälle: "Käytin pillereitä ja piikkejä läpi vuoden"

Carolina Hurricanesia päättyneen kauden päätteeksi edustanut Jevgeni Kuznetsov kertoi aiemmin, että jättää jääkiekon NHL:n ja siirtyy jatkamaan uraansa KHL:n Pietarin SKA:han. Hän on nyt avautunut The Hockey Newsille vaikeuksistaan NHL:ssä.

Venäläinen Kuznetsov ehti pelata NHL:ssä 11 kautta ja 840 runkosarjapeliä. Merkittävämmäksi hetkeksi jäi Washington Capitalsissa kaudella 2017-2018 voitettu Stanley Cup. Kuznetsov oli tuolloin pudotuspelien tehokkain pelaaja hurjilla tehoilla 12+20=32. 

Uran loppu Washingtonissa ei kuitenkaan sujunut ruusuisesti ja lopulta kymmenen vuoden jälkeen oli edessä siirtyminen Carolinaan, jossa Kuznetsov pelasi loppukauden. Hän lähti Washingtonista päästäkseen NHL:n tukiohjelmaan, mutta piakkoin tämän jälkeen tuli pelikielto "rikkomuksesta". Nyt todellinen selitys on tullut julki..

– Minulla oli nivelissäni reumatismia. Käytin pillereitä ja piikkejä läpi vuoden. En ole voinut nukkua vuoteen. Nukuin korkeintaan kaksi tuntia yössä. En halua valittaa, mutta minun on pakko. Kukaan ei uskonut minua. Brian MacLellanilla (GM) ei ollut aavistustakaan, kuinka paljon kärsin tänä vuonna, Kuznetsov kertoi.

Kuznetsov siirrettiin ensimmäistä kertaa AHL:ään, mutta hänet kaupattiin Carolinaan, ennen kuin ehti pelata sarjassa. Venäläinen purki NHL-sopimuksensa kauden jälkeen. Sitä olisi ollut vuosi jäljellä. Nyt hän on kertonut, kuinka sairaus on aiheuttanut nivelkipua, turvotusta ja migreeniä. 

Venäläinen suljettiin vuonna 2019 kansainvälisestä jääkiekosta kokaiinin käyttämisen takia. Hän toivoo nyt saavuttavansa uuden alun uralleen kotimaassaan.

– Monet ihmiset ympärilläni odottavat, että mokaan. Se on kauheaa. Olen kuitenkin motivoitunut näyttämään, että en ole menettänyt taitojani jääkiekkoilijana. En ole unohtanut, kuinka jääkiekkoa pelataan. Se on tärkeintä, Kuznetsov päätti.

Lue myös:

    Uusimmat