NHL-seuran ja tähtivahdin likainen soppa ratkesi – jättisopimus julki

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Boston Bruins on tehnyt vihdoin ja viimein jatkosopimuksen jenkkivahdin Jeremy Swaymanin kanssa.

Swayman löi nimensä alle kahdeksan vuoden ja yhteensä 66 miljoonan dollarin eli 60,1 miljoonan euron diiliin.

Swayman, 25, oli heinäkuun alusta lähtien rajoitettu vapaa agentti eli RFA-pelaaja. Hänen ja Bruinsin sopimusneuvottelut venyivät ja venyivät, eivätkä osapuolet meinanneet löytää millään toimivaa ratkaisua.

Koko jupakka kääntyi likaiseksi, kun Bruinsin johto ilmaisi, että Swaymanin leirillä oli ”64 miljoonaa syytä” allekirjoittaa uusi sopimus. Tällä Bruins viittasi siihen, millaista sopimusta jenkkivahdille oli tarjottu.

Swaymanin agentti Lewis Gross reagoi Bruinsin ulostuloon julkisella kirjeellä, missä hän sätti seurajohtoa muun muassa heidän jakamista väitteistään.

Swayman on Bruinsin kesän 2017 neljännen kierroksen varaus (#111). Hän pelasi viime kaudella 44 runkosarja- ja 12 pudotuspeliottelua Bruinsin maalilla. Swayman kuuluu aivan NHL:n maalivahtieliittiin.

Swaymanin jatkosopimus tietää sitä, että suomalaisvahti Joonas Korpisalo ei ole enää Bruinsin pelillinen ykkösvahti. Hetken aikaa näytti jo siltä, että Korpisalo saa alkukaudella merkittävää vastuuta Bruinsin maalilla, kun Swayman oli yhä rajoitettu vapaa agentti. 

Lue myös:

    Uusimmat