Suomalaisvahti haparoi NHL:ssä – sopimuskohu otti kierroksia somessa: "Hinta nousi juuri nyt"

Sami Lepistö ennakoi NHL-kautta kuumien nostojen kautta 5:01
MTV Urheilun asiantuntija Sami Lepistö ennakoi alkavaa NHL-kautta Tulosruudussa.

Boston Bruinsin maalivahtitilanne ja tähtivahti Jeremy Swaymanin sopimussoppa on yhä yksi NHL:n kuumimmista puheenaiheista tällä hetkellä.

25-vuotiaan Swaymanin sopimus Bostonin kanssa umpeutui viime kauden päätteeksi, eikä osapuolet ole vielä päässeet sopuun jatkosopimuksesta.

Viime kaudella Bostonin ykkösvahdiksi vakuuttavilla otteillaan noussut Swayman pelasi viime kauden 3,475 miljoonan dollarin sopimuksella, mutta nyt jenkkivahti haluaa itselleen muhkean palkankorotuksen.

Bruinsin puheenjohtaja Cam Neely antoi hiljattain ymmärtää, että Swayman olisi kieltäytynyt seuran tarjoamasta 64 miljoonan dollarin sopimuksesta.

– En halua mennä siihen, mitä hän pyytää, mutta tiedän, että minulla olisi (hänen tilanteessaan) 64 miljoonaa syytä pelata, Neely kertoi medialle.

Maanantaina Swaymanin agentti Lewis Gross vastasi Bruins-pomon puheisiin napakasti Instagramissa.

– Minun on puolustettava asiakastani. Lehdistötilaisuudessa viitattiin 64 miljoonaan. Se oli ensimmäinen kerta, kun tuosta numerosta on keskusteltu meidän neuvotteluidemme aikana. Ennen tuota lehdistötilaisuutta tuon tasoista tarjousta ei ole tehty, Gross painotti.

– Olen äärimmäisen pettynyt. Tämä ei ollut reilua Jeremya kohtaan, Gross jatkoi.

Swayman itse on kommentoinut käynnissä olevia neuvotteluja vain lyhyesti.

– Sitä, että et ole sen arvoinen kuin itse uskot olevasi, on vaikea kuulla, Swayman kommentoi NBC:n mukaan.

Swayman on edustanut Bostonia koko hänen tähänastisen NHL-uransa ajan. Amazon Prime Videon tuoreessa FACEOFF: Inside the NHL -dokumenttisarjassa Swayman kertoi haluavansa jatkaa Bostonissa niin pitkään kuin mahdollista.

– En halua tämän loppuvan. Tämä voi olla viimeinen kerta, kun kannan Bruins-paitaa. Aion tehdä kaiken voitavani, jotta voisin olla Bruin vielä pitkään. Kun vartuin Alaskassa, tämä oli lapsena villein unelmani. En ikinä halua sen päättyvän, Swayman totesi dokumentissa.

Kun Swaymanin sopimusneuvottelut ovat umpikujassa, nojautuu Boston täksi kaudeksi seuraan saapuneeseen Joonas Korpisaloon, joka on aloittamassa kautensa seuran ykkösvahtina.

Korpisalo pelasi Bostonin maalilla perjantain vastaisena yönä, kun Boston hävisi Los Angeles Kingsille maalein 1–4. Korpisalo esiintyi pelissä vaisusti ja kiekko tarttui suomalaisen räpylään vaatimattomalla 84,6 prosentin varmuudella.

Ottelun jälkeen monet kiekkofanit vitsailivat Bostonin maalivahtitilanteen kustannuksella X:ssä. Kiekkofanit julkaisivat erilaisia meemivideoita siitä, kuinka Swayman ja hänen agenttinsa nauravat matkalla pankkiin yöllisen harjoitusottelun jäljiltä.

– Luulen, että Swaymanin hinta nousi juuri nyt hieman, eräs kiekkotili kommentoi Kingsin 4-1-maalivideon yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat