Patrik Laineen pomo avautui suomalaistähden tilanteesta – latasi varoituksen sanat

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin GM Don Waddell avautui suomalaishyökkääjän Patrik Laineen tilanteesta.

Waddell vastasi Laineeseen liittyviin kysymyksiin tiedotustilaisuudessa, missä Blue Jackets esitteli seuran uuden päävalmentajana Dean Evasonin.

Laine, 26, pyysi kesän alussa Blue Jacketsilta siirtoa muualle. Asiasta kertoi tuolloin TSN:n ja The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun.

Laine on ollut vuoden alkuvaiheilta lähtien NHL:n ja NHL-pelaajayhdistyksen NHLPA:n hoito-ohjelmassa, minne hän hakeutui mielenterveysvaikeuksien takia. Laineen nykypomo, eli Columbus Blue Jacketsin GM Don Waddell vahvisti, että suomalaishyökkääjä on yhä ohjelmassa mukana.

Tämä tarkoittaa sitä, että Waddell ei ole voinut itse puhua Laineen kanssa. Hän on käynyt kuitenkin aktiivista vuoropuhelua Laineen agentin, Octagonin Andy Scottin kanssa.

– Olen saanut muutamista seuroista puheluja. Juttelemme hänen agenttinsa kanssa melkein joka päivä tai joka toinen päivä. Selvää on, että hänestä ollaan kiinnostuneita. Toki, joidenkin seurojen palkkakattotilanne on muuttunut tässä matkan varrella, mutta olen aika varma siitä, että pystymme tekemään liikkeitä jo ennen kauden alkua, Waddell totesi Columbus Dispatchin mukaan.

Waddell latasi kuitenkin varoituksen sanat siitä, että Laine saattaa jäädä Ohioon eli Blue Jacketsin riveihin.

– Meillä on hyvin tilaa palkkakaton alla. Jos emme löydä jotain toimivaa kuviota, niin emme pakota mitään. Meidän täytyy pitää kuitenkin organisaatiosta huolta ja meidän täytyy tehdä päätöksiä sen mukaan, mikä markkinatilanne on, Waddell muotoili.

Laineen edelliskausi oli hyvin rikkonainen. Hän pelasi runkosarjassa vain 18 ottelua tehoilla 6+3=9.

Laine on nakuttanut NHL:ssä parhaimmillaan yhdellä kaudella (2017–18) 82 runkosarjaotteluun tehot 44+26=70. Tämän jälkeen Laine iski vielä 17 pudotuspeliottelussa tehot 5+7=12.

Lainetta on viety huhuissa muun muassa Carolina Hurricanesin, Seattle Krakenin, Utahin, Nashville Predatorsin ja hänen vanhan seuransa Winnipeg Jetsin suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat