NHL-supertähti pulassa arkisissa asioissa – unelmoi vielä paluusta: "Tavoittelen kivutonta elämää"

Vammakierteeseen joutunut Montreal Canadiensin NHL-tähtivahti Carey Price päivitti tilannettaan medialle maanantaina. Häneltä uhkaa jäädä koko alkanut kausi väliin.

Pricen piti vielä viime kesänä aloittaa tuleva kausi terveenä tolppien välissä. Alkusyksystä seura kuitenkin tiedotti, että veräjänvartijalta jää mitä todennäköisimmin koko seuraava kausi välistä. Kanadalaisveskari kommentoi tilannettaan ensimmäistä kertaa lehdistötilaisuudessa eilen maanantaina.

– Tämä on ilman muuta turhauttavaa. Ensin olet Stanley Cup -finaaleissa ja yhtäkkiä istut tällaisessa lehdistötilaisuudessa aika pienellä aikavälillä. Tämä ei ole tilanne, jossa ajattelin olevani.

– Tämä on ollut aikamoinen henkinen vuoristorata minulle.

35-vuotiaan Pricen prioriteettina ei ole palata jäille, vaan elää arkeaan kivuttomasti.

– Minulla on silti hankaluuksia kulkea portaita ylös ja alas. Lasteni kantaminen portaita pitkin on vaikeaa, joten ensisijaisesti tavoittelen kivutonta elämää arjessani, ja mietin jatkoa vasta sitten.

Juttu jatkuu videon alla. 

Loistavasti NHL-kauden avannut Roope Hintz kommentoi sopimustilannettaan MTV Urheilulle 3:41
Loistavasti NHL-kauden avannut Roope Hintz kommentoi sopimustilannettaan MTV Urheilulle.

Supertähti kertoi myös, ettei kuntoutus ole toistaiseksi toiminut toivotulla tavalla. Polvi tarvitsisi leikkaushoitoa, jossa siirrettäisiin polven vähemmän käytetystä kohdasta osia rikkinäiseen kohtaan. Price ei edes harkitse leikkausta, sillä toimenpiteen onnistumisprosentti on 50. 

Veräjänvartijan ainoaksi mahdollisuudeksi jää kuntoutus, jonka onnistuminen olisi pienimuotoinen ihme. Price väläytteli lehdistötilaisuudessa myös mahdollisuutta osallistua seuran toimintaan erilaisissa tehtävissä, kuten maalivahtivalmentajana tai osana seurajohtoa.

Moni odotti, että maalivahti tiedottaisi lehdistötilaisuudessa jäävänsä eläkkeelle. Näin ei kuitenkaan käynyt. Eikä ihme, sillä hänellä on vielä nostamatta noin neljän vuoden edestä sopimusrahaa. Summa on yli 20 miljoonaa dollaria.

"Olen maksanut hinnan"

Carey Pricen henkilökohtainen palkintokaappi on pullollaan, mutta se tärkein puuttuu. Maalivahdin unelmana on edelleen voittaa Stanley Cup. Torjuja valittiin vuonna 2015 liigan parhaaksi maalivahdiksi ja arvokkaimmaksi pelaajaksi. Price on legendaarisen seuransa eniten voittoja torjunut maalivahti.

Samassa palkintogaalassa Price voitti myös vähiten runkosarjamaaleja päästäneen maalivahdin palkinnon ja NHLPA:n, eli NHL:n pelaajayhdistyksen äänestämän parhaan pelaajan palkinnon.

Vuotta aiemmin kanadalainen voitti olympiakultaa Sotshissa. Hän nollasi Ruotsin finaalissa ja torjui turnauksen aikana viidessä ottelussa 97,20 prosenttia laukauksista. Kultamitali nuorten MM-kisoista löytyy myös.

Viime NHL-kauden palkintogaalassa hän voitti palkinnon, joka myönnetään pelaajalle, joka osoittaa parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle.

Katumuksia veskarilla ei ole uransa suhteen.

– Tämä on osa hinnasta, joka tulee maksaa ja olen maksanut sen. Jos voisin tehdä kaiken uudelleen, tekisin sen.

Carey Pricen Canadiens kohtaa tulevana yönä Suomen aikaa Minnesota Wildin kotonaan. Pricen suuria kenkiä täyttää konkarivahti Jake Allen

Lue myös:

    Uusimmat