NHL-veskari yllättyi tyystin suomalaishyökkääjän villistä kaukomaalista

Onko tässä NHL-kauden erikoisin maali? Eetu Luostarinen kimmottaa puolesta kentästä 0:55
Katso: onko tämä Eetu Luostarisen kimmokemaali puolesta kentästä peräti NHL-kauden erikoisin osuma? Video: NHL.com.

Florida Panthersin Eetu Luostarinen teki yhden NHL-jääkiekkokauden merkillisimmistä maaleista. Suomalaishyökkääjä laukoi kiekon puolesta kentästä kohti St. Louis Bluesin kenttäpäätyä, ja kiekko kimposi kaukalon reunapleksistä maaliin.

– Omituinen pomppu, Luostarinen ihmetteli kiekon kulkua NHL:lle.

Bluesin maali oli tyhjänä, koska maalivahti Joel Hofer ehti luistella maalinsa taakse. Hän odotti kiekon tulevan reunoja pitkin sinne.

– Jääkiekossa näkee välillä erikoisia pomppuja. En ollut aluksi varma, lasketaanko tuo maaliksi. Mutta kaikki lasketaan, kauden viidennen osumansa tehnyt Luostarinen sanoi.

Katso Luostarisen erikoinen maali ylälaidan videolta.

Hofer pystyi hymyilemään tilanteelle ottelun jälkeen.

– Pleksin kaarre yllätti minut. Kaikki kuitenkin hyvin. Me voitimme, Hofer sanoi.

St. Louis vei ottelun maalein 4–1. Florida on hävinnyt viidestä viime pelistään neljä.

MacKinnon kuritti Korpisaloa

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen iski kiekon maaliin kahdesti ylivoimalla, kun Colorado kukisti Ottawa Senatorsin maalein 6–4. Rantanen ei silti ollut Coloradon ahnein maalintekijä, sillä Ottawan Joonas Korpisaloa kuritti kovimmin Nathan MacKinnon. Hän saalisti tehot 4+1, joten muita maalintekijöitä kuin MacKinnon ja Rantanen denveriläiset eivät nyt tarvinneet.

Kukaan muu Avalanchen pelaajaa ei ole koskaan tehnyt neljää maalia samassa ottelussa.

– Meillä oli hyvä kemia ottelussa. Olen iloinen hänen puolestaan, Rantanen kehui ketjukaveriaan seuransa X-tilillä julkaistussa haastattelussa.

Mikko Rantanen naulaa vuorenvarmasti – yläkulmatälläys ylivoimalla 0:36
Mikko Rantanen naulasi ottelun ensimmäisen ylivoimamaalinsa yläpesään (video: NHL.com).

NHL-urallaan yli 300 runkosarjamaaliin kivunnut MacKinnon aloitti maalikimaransa ensimmäisessä erässä, kun pelikellossa oli vajaat kolme minuuttia. Hän on yltänyt tehopisteille 17 peräkkäisessä ottelussa. Rupeaman aikana hän on viimeistellyt 12 maalia ja antanut 20 maalisyöttöä.

Vielä toisen erän lopussa ottelu oli Ottawan hyväksi 4–3, mutta Colorado viiletti viimeisessä erässä ohi yhdellä Rantasen ja kahdella McKinnonin osumalla.

Ovela ohjaus maalin kulmalta – Mikko Rantaselle pelin toinen ylivoimakihaus 0:51
Mikko Rantanen ohjasi toisen ylivoimamaalinsa ovelasti Nathan MacKinnonin esityöstä (video: NHL.com).

Korpisalo torjui Senatorsin maalilla 33 kertaa. Joukkue tarpoo kuuden peräkkäisen tappion suossa, eikä päävalmentajan vaihtuminenkaan ole kääntänyt virettä. Uuden käskijänsä Jacques Martinin pestin aluksi Senators on hävinnyt kahdesti.

Saros nousi seuransa tilastokakkoseksi

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros torjui kauden 15. voittonsa, kun Predators kukisti vieraskentällä Philadelphia Flyersin 4–2. Voitto nosti Saroksen seurahistoriassa toiseksi voitokkaimmaksi torjujaksi, sillä hänen tilillään on nyt 162 voittoa Predators-paidassa.

Voittomäärässä hänellä on vielä matkaa seuran kaikkien aikojen kärkinimen, Pekka Rinteen, lukemiin. Rinne torjui urallaan 369 voittoa Predatorsille, NHL:n pr-osasto kertoi X-tilillä.

Philadelphian kaatoon Saros tarvitsi 29 torjuntaa.