- naudan maksaa - haukifile - kirsikkatomaatteja - kaali - maitorahka - rusinoita - punaherukoita
Jyrki Sukulan ja Nicke Lignellin menu:
Maksalaatikko
300 g naudanmaksaa 100 g voita suolaa valkopippuria 2 rkl rusinoita 1 sipuli
Soseuta maksa. Lisää suola ja valkopippuri. Lisää sulatettu voi, sekoita. Lisää hienonnettu sipuli ja rusinat. Laita uunivuokaan ja paista 175 c:ssa n.17 min.
Paistettua maksaa, kaalipaistosta ja punaherukka-coulis
400 g naudanmaksaa 50 g voita suolaa valkopippuria sokeria currya
Poista kalvot maksasta. Pyörittele mausteissa ja paista voissa väri pintaan. Kypsennä loppuun uunissa 175 c:ssa n. 12 min. Viipaloi.
kaalipaistos:
300 g suikaloitua kaalia 1 suikaloitu sipuli 2 rkl rusinoita kuminaa 1 rkl fariinisokeria suolaa valkopippuria sitruunanmehua nokare voita
Paista kaalit ja sipulit voissa. Lisää rusinat sekä sokeri. Mausta ja hauduta. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
Punaherukka-coulis:
2 dl punaherukoita 1/2 dl oliiviöljyä 2 rkl punaviinietikkaa sokeria suolaa tabascoa
Soseuta herukat, lisää oliiviöljy ja mausta.
Kuorrutettua haukea, muhennettua perunaa
600 g haukifilettä 2 rkl Dijon -sinappia 3 rkl korppujauhoja suolaa valkopippuria 100 g voita
Leikkaa hauki annospaloiksi. Sivele sinapilla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ripottele päälle korppujauhoja. Laita päälle nokare voita ja kypsennä uunissa 175 c:ssa n. 10 min.
muhennettua perunaa:
6 perunaa 1 sipuli 3 dl kermaa 1 dl hienonnettua tilliä suolaa valkopippuria oliiviöljyä
Kuori ja kuutioi perunat sekä hienonna sipuli ja tilli. Freesaa oliiviöljyssä. Lisää kerma ja hauduta kypsäksi. Mausta ja lisää tilli.
Haukipullat, haudutettuja tomaatteja
200 g haukifilettä 2 valkuaisia 2 dl kermaa suolaa valkopippuria sitruunan kuorta
Jauha hauki ja lisää suola sekä valkopippuri. Lisää joukkoon kokoajan sekoittaen valkuaiset ja tämän jälkeen kerma. Lisää raastettua sitruunan kuorta. Muotoile lusikalla ja keitä suolavedessä kypsiksi.
haudutettuja tomaatteja:
20 tomaattia 1 dl oliiviöljyä suolaa valkopippuria sokeria sitruunamehua 1 puntti basilikaa
Halkaise tomaatit ja freesaa oliiviöljyssä, mausta. Lisää basilika ja tarjoile.
Kaura-rusinakeksejä, vaniljarahkaa
2 dl kaurahiutaleita 1 dl voisulaa 1/2 dl sokeria 1 kananmuna 2 rkl rusinoita
Sekoita aineet keskenään ja paista uunissa ohuiksi kekseiksi 220 c:ssa n. 5 min. Anna jäähtyä.
vaniljarahka:
1 dl maitorahkaa 1 dl kermavaahtoa 1 vaniljatanko sokeria
Sekoita kerma ja rahka. Lisää vaniljan siemenet ja sokeri.