Kokeile terveellisiä nokkoslettuja! Muista kerätä nokkoset puhtaalta paikalta. Huuhdo ja kiehauta lehdet ennen käyttöä. Voit käyttää lettutaikinaan nokkosten tilalla myös pinaattia.
Noin 30 kpl
- 2 kananmunaa
- 5 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
- 2½ dl Myllyn Paras karkeita tai erikoisvehnäjauhoja ( tai sämpyläjauhoseosta)
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa (Pan)
- 100 g ryöpättyjä tai nuoria silputtuja nokkosen lehtiä
Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi.
VINKKI: Kokeile yrteillä, eli nokkosen tilalla voit kesällä käyttää itse kasvattamia tai torilta ostettuja yrttejä. Silppua ne pieneksi taikinan joukkoon, ei tarvitse ryöpätä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy