Norjalainen jäi rysän päältä kiinni – MM-mitalisti ei sulattanut tekoa

Norjan mäkihyppymaajoukkueen huoltotiimiin kuuluva Anders Ladehaug kertoi Hoppcast -podcastissa, kuinka hän jäi rysän päältä kiinni ottaessaan kuvaa Sveitsin maajoukkueen hyppypuvusta.

Sveitsin maajoukkue on ottanut aimo harppauksia eteenpäin norjalaisvalmentaja Rune Veltan alaisuudessa. Gregor Deschwanden ylsi toiseksi sunnuntain kisassa Klingentahlissa. Sveitsi oli majoittunut Norjan kanssa samaan hotelliin kisapaikkakunnalla. 

Norjan huoltotiimiin kuuluva Anders Ladehaug oli palannut hotellille ja huomannut, että käytävällä roikkuu Sveitsin joukkueen hyppypuku. Ladehaug otti esille puhelimensa ja oli valmiina ottamaan kuvia, kunnes takaa ilmestyi vauhdilla henkilö, joka huusi tälle, että "ei, ei, ei!". 

Ladehaugin yllättänyt henkilö oli vuoden 2019 suurmäen MM-pronssimitalisti Killian Peier, jonka hyppypukua Ladehaug oli yrittänyt kuvata. Sveitsiläishyppääjä ei ollut mieluissaan Ladehaugin teosta.

– Yrität aina katsoa, mitä muut maat tekevät. Silloin on tyhmää jättää hyppypuku avoimeen käytävään. Hän ilmestyi yhtäkkiä taakseni. Pyysin anteeksi. Sitten hän myönsi, että oli typerää jättää puku käytävään, Ladehaug kertoi.

Mäkihypyn miesten maailmancupia on käyty kuusi kilpailua. Henkilökohtaista kisaa johtaa Itävallan Stefan Kraft. Maiden välisessä vertailussa Saksa on ykkösenä, Norja neljäntenä ja Sveitsi kuudentena. Suomi on sijalla kahdeksan.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat