Voideruletti osoitti raakuutensa – ylivoimaiset norjalaiset jo häpeissään: "Pyysimme anteeksi"

Norjalaisilla oli niin ylivoimainen suksi ampumahiihdon kauden avauksessa, että he pyysivät jo kilpakumppaneiltaan anteeksi.

Myös ampumahiihdossa on tullut voimaan fluorivoidekielto täksi kaudeksi muiden hiihtolajien tapaan. Kauden ensimmäinen kilpailu Norjassa osoitti, että uudistus on vain lisännyt eroja maiden suksihuollon välillä.

Norjalaisten sukset olivat täysin ylivertaisia muihin nähden Sjusjöenissä hiihdetyssä yhteislähtökilpailussa sunnuntaina.

Etenkin naisten puolella eron näki paljaalla silmällä. Italian Lisa Vittozzi lähti kisaan suosikkina. Hän ampuikin nollat, mutta ei yltänyt silti voittoon.

Dramaattisen eron italialaisen ja norjalaisten suksien luiston välillä huomasi, kun vuonomaan Karoline Knotten pyyhälsi Vittozzin ohi ladulla. Italialaisella ei ollut mitään mahdollisuuksia pysyä mukana.

– Pyysimme häneltä anteeksi, Ingrid Landmark Tandrevold puhui hänen kanssaan, Knotten totesi NRK:lle.

Tandrevold pelkää, että fluoriuudistus vain lisää eroja maiden välillä.

– Tämä on yksinkertaisesti epäoikeudenmukaista. Minulle se on etu, ja ajattelin asiaa tänään. Fluori tasoittaa suksien välisiä eroja, Tandrevold sanoi suoraan.

Tandrevold huomautti myös, että ero ei välttämättä ole pelkästään voitelussa, vaan myös suksissa voi olla isoja eroja.

Norjan Johannes Dale-Skjevdal oli samoilla linjoilla maannaisensa kanssa.

– Melkein hävettää. On lähes noloa, kun viilettää muun maalaisten ohi yksi toisensa jälkeen. Tekee melkein mieli pahoitella, Dale-Skjevdal kommentoi suksiensa luistoa.

Naisten puolella Juni Arnekleiv otti voiton. Tandrevold oli ladulla nopein. Hän hävisi kolmesta sakosta huolimatta puhtaasti ampuneelle Vittozzille vain seitsemän sekuntia.

Miesten puolella voittoon kiisi Johannes Bö. Peräti 12 ensimmäistä hiihtäjää olivat norjalaisia. Kyseessä oli Norjan amupmahiihtäjien kauden avaus, eikä mukana ollut kaikkia kansainvälisiä tähtiä. Silti norjalaisten ylivoima kertoo, että suksissa oli dramaattisia eroja.

Esimerkiksi saksalaisten suksi oli suorastaan surkea.

– On tämä vähän masentavaa. Mutta toisenlaisissa olosuhteissa, kun on mahdollisuus mennä kovempaa, voi ero olla pienempi, saksalaisampumahiihtäjä Roman Rees pyöritteli.

Korjaus 19.11. klo 17.45: Kilpailut olivat Norjan ampumahiihtokauden avauskilpailut, eivät IBU cupin kilpailut, kuten jutussa alun perin väitettiin.

Lue myös:

    Uusimmat