Norjan hiihtohirmu kihisi raivosta – rikkoi puhelimensa

Lauantaina oli päivä uusi – Tulosruutu: Pål Golberg hiihti Beitostölenissä 10 kilometrin voittoon, kuten naisissa Kerttu Niskanen.

Maastohiihdon miesten maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Pål Golberg kävi perjantaina kuumana. Norjalainen rikkoi samalla puhelimensakin.

Golberg oli perjantaina ja lauantaina varsin erimoisin tunnelmin Norjan Beitostölenissä käymiensä maailmancup-kilpailujen jälkeen. Perjantaina hän sivakoi perinteisen sprintin loppukilpailussa, jossa kuitenkin kaatui ja sijoittui lopulta neljänneksi.

Golberg katsoi kaatumisensa olleen edessään ylämäessä hiihtäneen Simone Moccellinin vika ja hänen mielestään toiseksi sijoittunut italialainen olisi tullut diskata. Moccellini sai pitää kuitenkin kakkossijansa, ja Golberg oli neljäs.

– Onnistuin olemaan niin vihainen, että rikoin matkapuhelimeni. Kun olet pian 33 vuotta ja reagoit edelleen noin, pitäisi iskostua, että näin ei voi jatkaa, Golberg sanoi NRK:n mukaan.

Hän vahvisti, ettei puhelin enää toiminut.

– En ole tästä ylpeä. Olin todella turhautunut, joten olen iloinen, että onnistuin kanavoimaan sen joksikin positiiviseksi, lauantaina 10 kilometrin väliaikalähtökilpailun voittanut norjalainen perkasi.

Golberg kokee käyneensä pohjalla.

– Olin todella turhautunut pitkän aikaa. Se muuttui synkäksi, kun olin omillani. En paljasta lisää yksityiskohtia kuin tuon.

Katso tästä Tulosruudun juttu Beitostölenin perjantain sprinteistä.

Golberg on kuitenkin saanut jo uuden matkapuhelimen pyydettyään kämppäkaveriaan käymään ostoksilla.

– Kiitos todella paljon, hän sanoi kämppikselleen.

Aukland yllättyi

NRK:n hiihtoasiantuntija Fredrik Aukland tulkitsi Golbergin perjantaisen turhautuneen reaktion osoittaneen keltaisessa paidassa sivakoivan norjalaisen "mentaliteettia".

– Hän on hurjassa kunnossa ja tällä hetkellä maailman paras mieshiihtäjä, Aukland analysoi.

Mutta.

– Hän on tavallisesti rauhallinen mies, joten olin hiukan yllättynyt tuosta tarinasta.

Kaksi osakilpailua tällä kaudella voittanut Golberg johtaa miesten maailmancupin kokonaiskilpailua 326 pisteen erolla ennen toisena olevaa maanmiestään Johannes Hösflot Kläboa, kun takana on kahdeksan kisaa.

Kläbo ei ole ollut Beitostölenissä kilpailemassa, kuten ei myöskään koronaan hiljattain sairastunut ja koko maailmancupin alkukauden sivussa ollut Suomen Iivo Niskanen.

Lue myös:

    Uusimmat